Ferencszállás

2023.12.29. 10:04

Ferencszállást már nem fenyegeti villámárvíz

Vajon mi az, ami miatt a lassanként búcsúzó 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Jani Jánost, Ferencszállás polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Jani János ferencszállási polgármester. Fotó: Szabó Imre

Ferencszállás életét idén két kiemelt és az év folyamán megvalósult pályázat határozta meg

 – kezdte a visszatekintést Jani János, a falu első embere.

Az egyik a csapadék- és belvízelvezető csatornák rekonstrukciója volt. A községben ezek 6 és fél kilométer hosszan húzódnak; egy részüket az elmúlt időszakban betonelemekkel tudták bélelni, de 4 és fél kilométernyi földmedrű maradt, eltömődött, beszakadozott átereszekkel. – Félő volt, hogy a szélsőséges időjárás miatt egy estleges villámárvíz komoly kárt okozna, így kiemelt feladatunknak tartottuk ennek rekonstrukcióját – hangsúlyozta. Ez végül egy sikeres pályázatnak köszönhetően 260 millió forintból megvalósult.

A másik a faluház felújítása. Ez az épület volt az utolsó a sorban, amit az elmúlt évek alatt nem tudtak felújítani. Pályázati forrásból 55 millióból ezt is sikerült megoldani.

 Ami a jövőt illeti, néhány napja közel félmilliárd forint támogatással elindult egy projekt Ferencszálláson, amelynek köszönhetően a jelenleg Klárafalvára vezetett szennyvizünk a makói tisztítótelepre fog kerülni 

– említette a legfontosabb célt. Hozzátette, egy már ugyancsak elnyert pályázat segítségével tavasszal kicserélik a játszótér kerítését és két új játékot is felszerelnek. További két nyertes pályázatból közösségi programokat fognak finanszírozni jövőre. Most készül egy pályázat a tornaterem tetőszerkezetének felújítására, illetve egy másik a járdák rendbe tétele érdekében is.

Változatlanul szeretnénk a Maros partot bevonni közösségi életünkbe. Ennek érdekében tárgyalásokat folytatunk a vízi turizmus adta lehetőségekről 

– említette meg. 

Természetesen nem mondtunk le a kerékpárút iránti régi igényünkről sem. Ehhez az engedélyes tervek rendelkezésünkre állnak, már csak a szükséges forrásra várunk

 – tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában