Fizetni kell, ha nem fogadjuk be a migránsokat

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szerdán az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán két embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor bangladesi és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Közben pedig a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV 2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy Magyarország nem fogja elfogadni az uniós migrációs paktumot. Bakondi György szerint téves az az uniós álláspont, hogy azokat a bevándorlókat, akik legalább 6-8 biztonságos országon keresztül érkeznek, engedjék be az Európai Unió területére, majd ezután itt bírálják el menedékkérelmüket. A főtanácsadó emlékeztetett a 2015-ben történtekre, amikor szintén az elhibázott uniós bevándorláspolitika miatt mintegy 400 ezer migráns tolongott itt. Bakondi György hozzátette: Magyarország mindent elkövetett annak érdekében, hogy megváltoztassák az uniós döntéshozók álláspontját, erőfeszítéseik azonban nem vezettek eredményre. Közölte, a paktum értelmében azoknak az országoknak, amelyek nem kívánják befogadni az illegálisan érkező migránsokat, egy kvótarendszer szerint fizetniük kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában