Minden nap kinyílik egy adventi ablak a Klauzál téren 120 ezer forintnyi ajándékkal

2023.12.01. 19:30

Huszonkilenc család karácsonyát teszik szebbé a rotarysták - Galéria

Pénteken megkezdődött az MVM-Rotary Advent hagyományos jótékonysági programsorozata a Klauzál téren. Karácsonyig 29 család kap nagyértékű ajándékot a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon.

Timár Kriszta

Megkezdődött a 23 napig tartó jótékonykodás a Klauzál téren. Fotó: Timár Kriszta

Immár 12 éve hagyomány, hogy advent időszakában rászoruló családoknak adnak át támogatást a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai. Az adományozó ünnepséget a város karácsonyfájával szemben, a Klauzál téren tartják, amihez a hátteret az MVM adventi naptárrá változtatott épülete adja. Idén is elindult december elsején ez a különleges program, ahol most összesen 29 család vehet át 120-120 ezer forint értékű ajándékot.

Fotó: Török János

Elekes Zoltán, az MVM-Rotary Advent főszervezője elmondta, a támogatásra iskolák és óvodák javasolták a családokat. Szeged mellett Kübekházáról, Szatymazról, Balástyáról, Sándorfalváról és Ásotthalomról is érkeztek pályázatok, így a program már jóval túlnőtte a város kereteit. 

Mindenkinek abban segítünk karácsony előtt, amire a legnagyobb szüksége van. Akad, akinek a közüzemi tartozását rendezzük, más tűzifát, ruházatot, laptopot vagy háztartási eszközt kap 

– sorolta Elekes Zoltán. Hozzátette, a nagy értékű ajándék mellett, amit támogatók jóvoltából tudnak beszerezni, mindenki kap élelmiszert is: tojást, zöldséget, karácsonyi süteményeket, valamint kapnak társasjátékot és egész télre való vitamincsomagot is. 

Az első napon a Gregor József Általános Iskola diákja, Bartos Lili és családja kapott támogatást. Egy laptopot adtak át neki a Klauzál téri ünnepségen, emellett Kovács Tamás gazdasági alpolgármester egy nagy ajándékcsomaggal is kedveskedett a gyerekeknek a rendezvényt szintén támogató szegedi önkormányzat nevében. Az advent további részében egyébként mindenki egy adományozásról szóló oklevelet vesz majd át, ajándékaikat pedig az ünnep előtt néhány nappal szállítják ki.

Az első adományozó napon jelen volt Kiss Csaba, a Szegedi Vízilabda Egylet vezetőedzője és Sánta Dániel csapatkapitány is, ők két édességcsomagot adtak át Liliéknek. 

Negyedik éve veszünk részt ezen a programon, mert fontosnak tartjuk a példamutatást. Immár hagyomány, hogy számunkra ezzel a programmal kezdődik a karácsony 

– fogalmazott Kiss Csaba. Sánta Dániel hozzátette, az a legfontosabb, amit ilyenkor adunk, nem az, amit kapunk. 

Az ezért kapott mosoly pedig többet ér minden szónál

 – mondta.

A rendezvényt a Gregor iskola diákjainak műsora zárta pénteken. A következő napokban, hetekben a Klauzál téri MVM-Rotary Advent színpadán több sportolót, művészt és közéleti szereplőt lehet majd látni, akik mindannyian jelenlétükkel támogatják a rendezvényt. Itt lesz többek között Badár Sándor humorista, Méhes Gábor sportriporter, képviselteti magát a Pick Szeged kézilabdacsapat és a Naturtext SZTE Szedeák kosárlabdacsapat, illetve a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Kortárs Balett művészei. Nem csak miattuk lesz érdemes azonban kilátogatni a térre, hanem azért is, mert bárki jótékonykodhat. A Rotary faházában forralt bort és teát kínálnak, amelyet akár adventi bögrében is lehet kérni. Az ebből befolyó adományokat a Rotary ösztöndíjprogramjára, illetve a nyári nemzetközi gyermektáborra fordítják. A programok december 23-ig minden nap 17 órakor kezdődnek, vasárnaponként 17.30 órakor, a gyertyagyújtás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában