Helyi közélet

2023.12.19. 10:22

Krupiczer Ferenc pert nyert Vásárhely jegyzője ellen

Kovács Erika

Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő pert indított Hódmezővásárhely jegyzője ellen, közérdekű adatközlésre való kötelezés ügyében. Egy jegyzőkönyv kiadását tagadta meg a polgármesteri hivatal. Krupiczer Ferenc a pert megnyerte, így az önkormányzat köteles 15 napon belül kiadni számára a jegyzőkönyvet. Krupiczer Ferenc, aki 2019-ben Márki-Zay Péter csapatában került be a közgyűlésbe egyéni képviselőként, mára már nem tartozik a polgármester körébe, mert nem értett egyet mindenben Márki-Zay Péterrel. Azóta többször megkapta a várost vezető oldaltól, hogy áruló. A képviselő 2022. december 14-én részt vett a Polgári Lövészegylettel kapcsolatos megbeszélésen, ami után igényt tartott az ott készült jegyzőkönyvre, de nem kapta meg.

Ha egy megbeszélésen részt veszek, akkor teljesen jogosan tartok igényt az azon készült jegyzőkönyvre. Nagyon szomorú vagyok, hogy a polgármesterünk oly mértékben befolyásolja a jegyzőt, hogy képes volt megtagadni a jegyzőkönyv kiadását számomra. Egészen vérlázító, hogy mint képviselő sem kaphattam meg az iratot. Nem maradt más számomra, mint a közérdekű adatigénylés. Sajnos ez is elutasításra került. Végső megoldásként bírósághoz fordultam. Most megkaptam az ítéletet, mely szerint a jegyzőnek 15 napja van arra, hogy megküldje számomra a kért iratot.

– írta Krupiczer Ferenc a hivatalos közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában