Szeged

2023.12.19. 19:54

Lapunk támogatásával 200 ezer forintos karácsonyi ajándékot kapott egy kübekházi család - Fotók

A Délmagyarország támogatásával adtak át 200 ezer forint értékű ajándékot egy rászoruló kübekházi családnak kedden az MVM-Rotary Adventen. A jótékonysági rendezvényen velük együtt már 23 család kapott támogatást, szombatig további 7 vehet még át adományt.

Timár Kriszta

Lapunk főszerkesztője, Gidró Kriszta adta át a Délmagyarország támogatását kedden az MVM-Rotary Adventen. Fotó: Török János

Lapunk idén is részt vett a Szent-Györgyi Albert Rotary Club hagyományos, jótékonysági akciójában: az MVM-Rotary Adventen kedden a Délmagyarország támogatásával adtak át adományt. Ezen a napon három család is örülhetett, mindenki több mint 200 ezer forint értékű ajándékot vehetett át  – azt, amire a legnagyobb szüksége volt az ünnepek előtt. Lapunk főszerkesztője, Gidró Kriszta egy háromgyermekes, kübekházi családnak adta át az ajándékot: Szolnoki Máté és családja tartós élelmiszert, tisztítószert és tűzifát kap, amelyet holnap szállítanak ki otthonukba. Mindehhez egy nagy csomag édességet is csomagoltak, felhívva a gyerekek figyelmét, hogy igazságosan osszák el, sőt édesanyjuknak is adjanak belőle.

Lapunk főszerkesztője elmondta, hosszú évek óta támogatja a Délmagyarország a Rotary jótékonysági akcióját, hiszen látható, hogy minden forint a legjobban hasznosul.

Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk más, hasonló akciókban is, és nem csak karácsonykor, hanem az év többi részében is

 – tette hozzá. 

A színpadi ünnepségen részt vett Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze is. Az ünnepi műsorról pedig a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola és az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola diákjai gondoskodtak.

A Klauzál téren az elmúlt napokban 23 család kapott már adományt, szombatig pedig még további 7 veheti át ajándékát a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon. A kért ajándékokon kívül minden család kap még egy társasjátékot, tartós élelmiszereket, karácsonyi süteményeket, tojást, zöldségeket, savanyúságot illetve egy, az egész télre elegendő vitamincsomagot is. Így a kiosztott ajándékok összértéke több mint 6 millió forint. Az adományokat mindenkinek ki is szállítják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában