A hódmezővásárhelyi polgármester leárulózta a Jobbikot és az LMP-t

2023.12.12. 11:34

Márki-Zay Péter szerint egy István nevű nőt indít ellene a Fidesz

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz egy István nevű nőt indít ellene a jövő évi helyhatósági választáson Hódmezővásárhelyen. Hogy hogy jutott erre a „következtetésre”, erről már több helyen is beszélt, legutóbb a vasárnap esti MZP Őszintén című műsorban, viccelődve, vagy inkább gúnyolódva.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter szerint árulás, ha az ellenzék jelöltet indít ellene a választáson.

Fotó: Bujdos Tibor

– Mit lehet tudni, Lázár János kit indít Hódmezővásárhelyen? Először is, két dolgot látunk, az egyik, hogy kijelentette, hogy öt nő is van Hódmezővásárhelyen, aki engem egy választáson legyőzzön. Másodszor pedig, ha Lázár Jánosnak választania kellett, ő mindig egy Istvánt választott. Az elődöm Almási István volt, a legutóbbi választáson a kihívóm Grezsa István, aki most is szerepel a különböző felmérésekben. Mártélyon, ahol a sofőrjét indította, Ambrus István, Székkutason pedig a jobbkeze, az utcaszomszédom tevékenykedik, Szél István a polgármester. Ha ezt a tendenciát folytatja Lázár János, akkor egy István nevű nő lesz a kihívóm, ezt a kettőt csak így lehet összeegyeztetni. Komolyra fordítva a szót, az elmúlt időszakban gyakran voltak felmérések Vásárhelyen. Lázár János komolyan veszi a megbuktatásomat

 – jelentette ki Márki-Zay Péter. Azt is mondta, hogy a felmérésekben Mekkel Gabriella, Grezsa István, Juhász Tünde, Kis Andrea is szerepel. Kis Andreával kapcsolatban is tett egy megjegyzést, miszerint ha ő is indul polgármesterjelöltként, azt Lázár János hálával fogadja. Szerinte bármely más ellenzéki jelölt indul ellene, az Lázár János érdekeit szolgálja, kijelentette, ők lesznek azok, akik elárulják a korábbi ellenzéki szövetségeseiket. Úgy fogalmazott, „a Jobbik és az LMP csatlakozott a háborúpárti Fideszhez”, őket árulóknak nevezte.

Márki-Zay Péter úgy vélekedik, hogy a Jobbik árulása tetten érhető abban is, hogy előválasztás és egyeztetés nélkül indítanak jelöltet Karácsony Gergely ellen. A polgármester ellenzéki előválasztást szeretne, hogy csak az induljon az ellenzék színeiben, aki azt megnyeri. – Hódmezővásárhelyen nyitottak vagyunk erre, ha nincs más jelölt, akkor az ellenzéki egység megmarad – mondta. Mint ismeretes, az ellenzéki egység már tavaly tavasszal megbomlott Vásárhelyen a közgyűlésen belül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában