Szeged

2023.12.05. 13:22

Megvannak a Szeged-Szabadka vasúti bérletárak

A felnőttek 80, a diákok pedig 50 euróért válthatnak havi bérletet a Szeged–Szabadka vasútvonalra. A MÁV szerint a rendszeres ingázóknak és a diákoknak különösen kedvező bérlettípus már megvásárolható Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban.

Suki Zoltán

Napi tíz járat közlekedik a két ország között. Fotó: Karnok Csaba

Az egy hete újra üzemelő Szeged–Szabadka vasútvonalon utazók a regionális menetjegyek mellett már bérletet is válthatnak. A MÁV azt közölte, hogy a rendszeres ingázóknak és a diákoknak kedvező bérlettípus már megvásárolható Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban. A Szeged–Szabadka vonalon egy felnőtt havibérlet 80, egy diák pedig 50 euróba kerül. Van egy másik konstrukció is, amely Szeged és Hajdújárás között érvényes. Ott a teljes árú bérlet 65, a diák pedig 40 euróba kerül. Az árakat a nemzetközi vasúti díjszabási szabályok alapján euróban határozzák meg, a forint áraknál a MÁV-START által megszabott garantált árfolyamot alkalmazzák.

A MÁV szerint a kialakított bérletárak nemzetközi forgalomban alacsonynak számítanak figyelembe véve a 48 kilométeres utazási távolságot. Az egyúti jegy árához viszonyítva a felnőtt bérlet 13, a diák bérlet 8 utazás után már kedvezőbb.

A szegedi nagyállomástól Palicsig, illetve Szabadka végállomásig érvényes, teljes árú menetjegy ára 6,20 euró, ez jelenlegi árfolyamon 2356 forint. Szeged–Horgos, Szeged–Bácsszőlős, Szeged–Hajdújárás között pedig 4,80 euróért, jelenlegi árfolyamon 1824 forintért lehet utazni.

Fontos, hogy a Magyarországon érvényes kedvezmények csak belföldi utazáshoz vehetők igénybe, így a szerbiai szakaszra például nyugdíjas utasoknak is jegyet kell váltaniuk.

Az ország- és vármegyebérletek pedig nemzetközi utazásra nem vehetők igénybe, azaz szerbiai úti cél esetén az országhatárig sem érvényesek, az ilyen bérletek tulajdonosainak is utazásuk teljes hosszára érvényes menetjeggyel kell rendelkezniük.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában