Helyi közélet

2023.12.01. 10:00

Tíz éve nem találják a Stációk megrongálóit

Még mindig tizennégy ügyben van kitűzve nyomravezetői díj a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ezek nagyobb része lopás és rablás, de a rendőrség rongálókért is hajlandó fizetni. Nem találják például azokat, akik tíz éve rongálták meg a kiskundorozsmai Stációkat. Őértük 100 ezer forintot fizetnének. Nyomravezetői díjat általában akkor tűznek ki, ha elakadnak az ügy felderítésével.

Suki Zoltán

Már épségben vannak a Stációk. Fotó: Karnok Csaba

Barna festékkel öntötték le a kiskundorozsmai stációk egyik szentképét és az építmény falát – közölte az akkor még csak Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A tájékoztatás szerint a rongálást éjszaka vette észre a kiskundorozsmai körzeti megbízott. A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, emellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. Mindez 2013. június 18-án, vagyis több mint tíz éve történt, és a nyomravezetői díjat azóta sem vonták vissza, vagyis nem lettek meg a tettesek.

Nyomravezetői díj jelenleg 14 ügyben van kitűzve Csongrád-Csanád vármegyében.

A legrégebbi 2013. január 15-én került ki a rendőrség honlapjára. Akkor, 2013. január 11-én délután ment be két férfi egy ötvösboltba Szentes belvárosában. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A rendőrök fegyveres rablás miatt indítottak nyomozást az ügyben. Csakhogy ezeket a tetteseket sem találják. Ezért a két rablóért is százezer forintot fizetnének. 

Fotó: Karnok Csaba

Százezer forintot fizetnek annak, aki segít kézre keríteni a szegedi Vértó dombján felállított szoborcsoport egyik elemének megrongálóját. Egy ismeretlen 2013. január 19-e és február 2-a között tette tönkre az emlékhelyet. 

Természetesen ezek is komoly ügyek, de vannak olyanok, akiket erőszakos bűncselekmény miatt keresnek.

Például 200 ezer forintot ér annak a feje, aki 2016. július 18-án 5 óra körül Szegeden, a Retek utcában található dohányboltban megtámadta az eladót, akit a földre lökött, majd elmenekült a kasszában lévő pénzzel.

Az ismeretlen férfi 30 év körüli, körülbelül 185 centiméter magas, átlagos testalkatú és sötét szemű volt. A rabló világosszürke, hosszú ujjú, cipzáras, kapucnis pamutkardigánt, valamint hosszú, pamut melegítőnadrágot viselt, ami sötétszürke volt. Aki tud valami ezekről a bűnözőkről, hívhatja a 112-es számot is, ott is bejelentheti, akár név nélkül is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában