Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.20. 20:18

Több mint 8 millió forintért jótékonykodott karácsonyra a Rotary - Galéria

Több mint 8 millió forintnyi adományt osztott szét idén karácsonyra a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Összesen 30 családot támogattak 200 ezer forintos ajándékokkal, emellett 9 kistelepülésre küldtek tartós élelmiszercsomagokat.

Timár Kriszta

A 30 rászoruló család támogatása mellett 9 kistelepülésre összesen 276 tartós élelmiszercsomagot küldtek a rotarysták. Fotó: Timár Kriszta

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub idén immár 12. alkalommal szervezte meg adventi jótékonysági programsorozatát. Az MVM-Rotary Adventtel mindenki találkozhat december 23-áig a Klauzál téren: délután 5 órától adományokat adnak át rászoruló családoknak. Elekes Zoltán, a klub háznagya, a program főszervezője elmondta, a támogatóknak köszönhetően idén 30 családnak adtak át ajándékokat. Az átlagos kosárérték minden esetben 200 ezer forint volt, így több mint 6 millió forintot költöttek arra, hogy nehéz sorsú családok ünnepét tegyék szebbé. Az advent során történt egy különleges felajánlás is: egy helyi vállalkozó, látva a belvárosi adományozó programot úgy döntött, hogy 500 ezer forintot ő is felajánl a program számára. 

Volt, ahova tűzifát vittünk, máshol a közüzemi tartozást rendeztük, több helyre vittünk ruhát, élelmiszert, néhány esetben pedig tabletet, telefont adtunk át. Emellé mindenki kapott tartós élelmiszercsomagot 

– sorolta Elekes Zoltán. A nagy értékű és nagy súlyú ajándékokat már kivitték a családoknak, az élelmiszereket pedig kedd este kezdték el kiszállítani önkéntes rotarysták és a Taxi Plusz csapata.

A raktárban azonban, ahonnan az adományokat elszállították, ennél jóval több csomag sorakozott. Ötödik éve ugyanis Szeged környéki kistelepüléseket is támogatnak a szegedi rotarysták. 

 

Telc Róbert kezdeményezésére indult el ez a program. Az ő felajánlását egészítik ki klubunk tagjai, az összegyűlt pénzből pedig a Metro Szeged jóvoltából kedvezményes áron tudunk összeállítani alapélelmiszerekből csomagokat. Idén több mint 2 millió forintból 276 darab egységcsomag készült, amelyeket szerdán átadtunk a polgármestereknek. A helyi önkormányzatok döntenek majd arról, ezeket kik kapják meg, így valóban oda kerülnek majd, ahol a legnagyobb szükség van rájuk

 – mondta el lapunknak Sojnóczky Sándor, a klub soros elnöke. 

A kistelepüléseknek juttatott adományokból Sándorfalva, Ásotthalom, Kübekháza, Kiskundorozsma, Balástya, Újszentiván, Szőreg, Szatymaz és Dóc kapott. Ezeket a következő napokban szintén kiosztják majd. A Klauzál téren pedig szombatig még folytatódik a jelképes adományátadás, az ünnepi műsorról minden alkalommal egy-egy iskolás vagy óvodás csoport gondoskodik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában