Helyi közélet

2024.01.04. 09:00

Csengelén összetartó a helyi közösség

Az elmúlt esztendőben szinte minden önkormányzati intézményt legalább részben felújítottak Csengelén, de Tóth Tibor polgármester elsősorban az összetartó, minden jóra kapható közösséget emelte ki évértékelőjében.

Imre Péter Géza

Tóth Tibor polgármesterrel értékeltük a 2023-as esztendőt. Fotó: Imre Péter

Több beruházásunk, fejlesztésünk volt a 2023-as évben, felújítottunk szinte minden önkormányzati intézményt, szebbé tettük közterületeinket, karbantartottuk dűlőútjainkat, konditermet alakítottunk ki, építettünk és építünk a jövőben is járdát 

– kezdte évértékelőjét Tóth Tibor, Csengele polgármestere, megemlítve, hogy a faluház rekonstrukciója 20 millióba került, de a további önkormányzati ingatlanokra is jutott 4,68 millió forint.

– Összességében nehéz év volt. Jók az iparűzésiadó-bevételeink, de szükség is volt rájuk, hogy a lakosságnak nyújtott szolgáltatások színvonalát a gazdasági nehézségek dacára fenntarthassuk. Példaként említhetem, hogy törekszünk a közétkeztetésben jó minőségű ételek készítésére, ami úgy lehetséges, hogy havonta 6-7 millió forinttal toldjuk meg a konyha központi normatív támogatását. Költünk az egészségügyre, a bölcsődére, az óvodára, az iskolát is segítjük, a civil szervezetek is számíthatnak ránk, de igaz ez az egyénekre, problémáik, például átmeneti pénzügyi gondjaik megoldására, illetve a leendő milliárdos befektetésekre is – sorolta a faluvezető.

– Csengele jó hely

 – jelentette ki Tóth Tibor. – Sok még a teendő és az életem összefonódott, összenőtt a településsel. Azért is sok a feladat, mert községünk egyre népszerűbb, fiatalok költöznek ide, nő a születések száma és egyre többen érdeklődnek – vállalkozások is, ami gazdasági erőnk megtartása és növelése miatt fontos – a lehetőségekről. Vagyis nemcsak én állítom, hogy Csengele egy jó hely – mondta zárásként a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában