A lakodalmas rock koronázatlan királyaival búcsúztatta Szeged az óévet

2024.01.01. 10:33

Huszonötezres buliból mentünk az utcára szilveszterkor – Galéria

Idén is színvonalasan búcsúztatta Szeged az óévet. Két helyen jártunk az év utolsó éjszakáján, megnéztük a város legnagyobb fedett és a legnagyobb szabadtéri buliját is. Az egyik helyen a Csipkés kombinétól, a másikon a Mária főhadnagytól vadult meg a szórakozó tömeg.

Arany T. János

A szegedi Széchenyi tér is megtelt 2023 utolsó éjszakájára. Itt éjfél előtt a lakodalmas rock dél-bácskai Temerinből érkezett koronázatlan királyai, a 3+2 együttes muzsikált. Fotó: Karnok Csaba

Régi, szép hagyomány, hogy színvonalas és kulturált szórakozással és némi durrogtatással búcsúztatjuk az óévet és köszöntjük az újat. Idén sem volt ez másképp, ezért, hogy alaposabb betekintést nyerhessünk a vidám, önfeledt szórakozásba, ellátogattunk Szeged legnagyobb szilveszteri bulijába a Kastélykert stábja által a Pick Arénában rendezett mulatságba, majd a Széchenyi téren zártuk az estét.

Aki ilyenkor is dolgozik

Ez munka, de szerencsére ez a hobbim

 – mondta Bittó Árpád, a rendezvényszervezéssel foglalkozó Sport&Life Party Service, a Vármegye és a Kastélykert éttermet üzemeltető Waldorf 2000 Kft. ügyvezetője, aki vasárnap este az asztalunkhoz kísért minket a Pick Arénában. De előtte még bemutatott Virágh Péternek, a Kastélykert konyhafőnökének, akivel 22 éve dolgoznak együtt.

Szarvasragu 25 ezerért

Ebbe a buliba első hallásra kicsit húzósnak tűnhet a 25 ezer forintos belépő, de ebben korlátlan étel és italfogyasztás volt benne. A szarvasragu és a kacsacomb például kiválóak voltak. Mire ezekkel végeztünk, épp véget ért a zenei blokk – a mindig kiváló Zsomboys muzsikált – és a műsorvezető, Gömöri Krisztián színművész vette át a szót, aki lényeges információt osztott meg a vendégekkel: van tombola. Ennek tudatában aztán Gömöri belevágott az operettösszeállításba, ami kiválóan sikerült. Egy kis Csárdáskirálynő, némi Mária főhadnagy és máris a tánctéren csárdásozott az úri közönség. Megtudtuk, hogy a művész úr izgult egy kicsit a buli előtt, mert most először volt ekkora rendezvény házigazda-műsorvezetője.

Százan dolgoztak a bulin

A pattogós operettslágerek után majdnem leült a hangulat, de a Zsomboys ezt nem hagyta és a One way ticket című örök klasszikussal folytatódott a buli, amit Gloria Gaynor és a kétezres évek elején népszerű moldovai O-Zone popzenekar leghíresebb dala, a Dragostea Din Tei követett. Eklektikus volt a repertoár, de mindenki megtalálta a neki tetsző melódiát. Emlékezzünk meg azokról, akik nélkül ez a buli nem jöhetett volna létre és akik akkor is dolgoztak és talpaltak, míg a közönség mulatott: közel 100 ember dolgozott az arénában azon, hogy úgy 700-an jól szórakozzanak.

A végtelen szegedi szeretet

A Széchenyi téren is több százan gyűltek össze, a zenei aláfestés itt is remek volt. A lakodalmas rock dél-bácskai Temerinből érkezett koronázatlan királyai, a 3+2 együttes muzsikált, a lelkes közönség pedig táncolt. Jól megfértek itt a külföldi diákok és vendégmunkások a helyiek mellett. A szegediek szeretetéből mindenkinek jutott bőven.

Szent Szilveszter pápa ünnepe

A szilveszter a Gergely-naptár szerinti naptári év utolsó napja, az újév előestéje, a karácsonyi időszak hetedik napja. Sok országban családi összejövetelekkel, evéssel-ivással, különféle rendezvényekkel és tűzijátékokkal ünneplik; egyes keresztény templomokban szilveszter éjszakáján virrasztási szertartás van. Elnevezését onnan kapta, hogy ezen a napon van Szent Szilveszter pápa ünnepe a katolikus egyházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában