Helyi közélet

2024.01.08. 08:40

Ingyen használhatják a Tiszavirág Sportuszodát

Mások mellett kosárlabdások és vízilabdások is ingyen használhatják a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében lévő Tiszavirág Sportuszoda, Városi Sportcsarnok, és a Városi Műjégpálya egy részét, erről a közgyűlés döntött még tavaly.

Suki Zoltán

Jó lehetőséget kaptak a jégkorongosok is.

Fotó: Karnok Csaba / Archív fotó

Mindig is fontos kérdés volt, hol készülhetnek fel a szegedi sportolók, és egyáltalán kik használhatják a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemeltetésében lévő Tiszavirág Sportuszoda, a Városi Sportcsarnok, és a Városi Műjégpálya egyes részeit. A tavalyi utolsó szegedi közgyűlésen határoztak néhány dologról. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Szegedi Vízilabda Egylet a Tiszavirág Sportuszoda versenymedencéjét, csapatöltözőjét és konditermét, a PROFIKOSÁR Kft. a Városi Sportcsarnok versenytermét, a 103-as és a 109-es öltözőjét és az azok használatához szükséges berendezési tárgyakat, tartozékokat szeretné idén is használni.

A közgyűlés hozzájárult mindezekhez, és ahhoz is, hogy a Tiszavirág Sportuszoda versenymedencéjét (hétfőtől szombatig, meghatározott időszakban, 3 medence sávon) 2024-ben is ingyen használhatják a Szegedi Úszó Egylet olimpiai kvótát szerzett, illetve esélyes sportolói. A rendelet itt Olasz Annát, Pádár Nikolettet, és Paksi Zsombort említette. A Tisza Volán SC pedig a Városi Műjégpálya térítésmentes használatával kereste meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t. A sportszervezet a létesítményt január 1-je és április 30-a között használná a felnőtt jégkorong csapatának edzéseire és mérkőzésekre. Mivel a kért időpontban, ami egyébként kétszer másfél óra, a jégpályát senki nem használja, így az bevételkiesést sem jelent a társaságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában