Évértékelő

2024.01.26. 07:00

Királyhegyes tette a dolgát

Vajon mi az, ami miatt a most véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Horváth Lajost, Királyhegyes polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Királyhegyes polgármestere, Horváth Lajos. Fotó: Szabó Imre

Az önkormányzat tette a dolgát 

– jellemezte röviden a 2023-as, a szokásosnál kissé csendesebb esztendőt Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere. A legfontosabb teendők között említette, hogy összesen 67 millió forintot költöttek járda- és útépítésre. Utóbbiból egy épült, ami Királyhegyest a külterülettel köti össze, ezzel azonban teljessé is vált a szilárd burkolattal ellátott utak köre. A község első embere úgy véli, minden településen lényeges kérdés, hogy az utak, járdák mennyire járhatóak. 

Az a célunk, hogy lehetőleg minden évben rendbe tudjunk tenni egy-egy újabb szakaszt 

– hangsúlyozta. Lényegesnek tartotta megemlíteni azt is, hogy 5,5 millióból felújították és kibővítették a játszóteret.

Arról is beszélt, amiben nem sikerült előrelépni. Az egyik ilyen ügy a művelődési ház felújítása. 

Fotó: Szabó Imre

Amikor ezt elkezdtük tervezni, a költségeket 60-80 millióra becsültük. Időközben az ilyen jellegű költségek nagyon megdrágultak, ezért át kell gondolnunk az egészet. Ehhez most már legalább 100 millió kellene

 – mondta. A másik pedig a harminc éves polgármesteri tevékenységének legnagyobb álma, a 4424-es számú, Királyhegyest Makóval összekötő út megépítése. Ez jelentősen lerövidítené a falu és a város közti távolságot, és nagy fejlődést hozna a községbe. 4 és fél kilométer hiányzik belőle, de a magas költségek miatt nem tudni, mikor lesz rá pénz.

Az idei évben két jelentős fejlesztést indítanak, melyekre még tavaly nyertek összesen 316 millió forintot. Az egyik, 200 milliós beruházás a helyi csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése lesz, amihez víztározó is épül. A másik pedig az Alapszolgáltatási Központ új épületének kialakítása lesz a falu központjában álló egykori iskolaépületben. 

Erre 116 millió forintunk van. A közbeszerzési pályázatot már meg is hirdettük a kivitelező megtalálására

 – jelentette be. A beruházásra azért van szükség, mert a gyermekjóléti és a családsegítő szolgálat jelenleg két külön épületben működik: az előző a polgármesteri hivatal nagytermében, az utóbbi pedig az orvosi rendelőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában