Makó

2024.01.26. 17:00

Lázár: Méltatlan, ahogy a Continental a dolgozókkal viselkedik

Lázár János szerint felfoghatatlan, ami a Continental makói üzemében történik. Az építési és közlekedési miniszter, térségi országgyűlési képviselő a Rádió 7-nek nyilatkozva mondta el a véleményét a hosszú ideje húzódó ügyről. Szó esett a Hagymatikum bővítéséről is.

Szabó Imre

Lázár János rámutatott, fontos a makói ipari park kormányzat által is támogatott fejlesztése. Archív fotó: Karnok Csaba

Példátlanul megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a német tulajdonú cég – fogalmazott Lázár János honatya-miniszter a makói Continental-ügy újabb fejleményeiről. – Kíváncsi lennék, hogy Németországban, vagy máshol ugyanígy viselkedik-e. Nyilván nem

 – tette hozzá. Lázár hangsúlyozta, támogatta a makói önkormányzatot abban, hogy fogjon össze az érdekképviselettel és segítse, védje meg a munkavállalókat.

Sokkal egyszerűbb lenne azt mondani a Continental részéről, hogy be akarják zárni a makói üzemet, ha ez a céljuk. De az, hogy folyamatosan a legsunyibb módszerekkel lépnek fel a munkavállalókkal szemben, ráadásul most, 26 év együttműködés után kirúgták Radics Gábor szakszervezeti vezetőt, ez tévút, méltatlan és rossz fényt vet a vállalatra

 – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. És mindezt úgy, hogy közben a Continental folyamatosan kuncsorog a kormánynál. Lázár hangsúlyozta, mindent elkövet azért, hogy a cég ne kapjon kormányzati támogatást, sőt azt is fizesse vissza, amit eddig kapott.

Lázár szerint a történtek miatt is fontos a makói ipari park kormányzat által is támogatott fejlesztése. 

Jön ide egy kínai csomagolóipari vállalat, amelyik az egyik legismertebb üdítőmárkának fog dolgozni és reményeim szerint jobb feltételeket fog kínálni a munkavállalóknak

 – mondta. Hozzátette, összességében azért is optimista, mert a szegedi ipari beruházások miatt szükség lesz a munkaerőre. A munkáltatók versenybe kerülnek, ami jobb munkakörülményeket és magasabb béreket fog eredményezni az egész térségben. 

A dél-alföldi munkavállalók eddig kiszolgáltatott helyzetben voltak, mert itt nem voltak jól fizető nagyvállalatok. Egy autógyárban viszont jó bérek lesznek

 – jegyezte meg.

A Hagymatikum bővítése nagy lépés lesz

A műsorban az is elhangzott, húsvétra átadják a Hagymatikum fürdő új szárnyát. – Végre meg tudjuk valósítani Makovecz nagy tervét, ami eddig pénzhiány miatt a fiókban maradt – mondta Lázár, emlékeztetve arra, hogy az új szárny legalább akkora lesz, mint a már meglévő. Biztos abban hogy ennek révén bővülni fognak a turisztikai szolgáltatások, és a város egy nagy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy egyszer versenytársa lehessen Gyulának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában