Helyi közélet

2024.01.11. 20:54

Makó kiválóságait köszöntötték – Galéria

Kiváló sportolókat, művészeket, diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntötték csütörtök este a makói Erdei János Sportcsarnokban. Összesen közel félezer embert hívtak meg a Makó büszkeségei számára rendezett gálára.

Szabó Imre

A makói sportcsarnokban több mint ötszáz kiválóságot köszöntöttek. Fotó: Nagy Szabolcs

Kiemelkedő eredményeik nem csak helyi közösségünket gazdagítják, hanem hozzájárulnak városunk megyei, országos és nemzetközi hírnevéhez

 – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármestere azokról a sportolókról, művészekről és diákokról, illetve ez utóbbiak felkészítő tanárairól, akiket péntek este köszöntöttek a makói sportcsarnokban. Megemlítette a gyerekek szüleit is, akik nélkül a fiatalok aligha értek volna el eredményeket. Köszönetet mondott az elkötelezettségükért, szorgalmukért és kifejezte reményét, hogy ha esetleg az élet elsodorja őket máshová, akkor sem feledkeznek meg Makóról. A köszöntés mellé oklevelek, kisebb ajándékok és polgármesteri gratuláció is járt mindenkinek.

A tavalyi év nem teljesen úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de igyekszem mindenből tanulni és remélem, idén jobb leszek

 – mondta szerényen a díjazottak egyike, Körömi Ábel, a Makó Budo Klub fiatal, korábban magyar bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes ökölvívója.

 Szeretném növelni a magabiztosságomat és jobban összeszedni magamat az összecsapásokra

 – tette hozzá. Elárulta azt is, hogy most egy romániai nemzetközi versenyre készül, nyerni szeretne az EB válogatójának tekinthető Utánpótlás Magyar Kupán is, a kontinentális versenyen pedig éremre hajt.

A Forgatós táncegyüttes művészeti vezetője, Doktor László ellenben azt mondta, sikeres volt számukra az óév. 

Nagyon sok hazai és külföldi megmérettetésen vettünk részt, és ugyancsak sok díjat, elismerést hoztunk haza

 – összegzett. Számára versenyeken kívül a két napos éves gálaműsor marad a legszebb emlék, hiszen – mint fogalmazott – egy kicsit az életéről, a gyűjtői munkásságáról is szólt, amibe így a közönség is belepillanthatott.

 Az alázat, a tisztelet és a hit, amit a mestereimtől megtanultam, megörököltem

 – válaszolta arra a kérdésre, mi motiválja őt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában