A helyi Fidesz-elnök szerint a HVSZ Zrt. bukását tényként állapította meg az ellenzéki K-Monitor

2024.01.30. 20:30

Szél István: A vásárhelyi önkormányzat hazudik

Jobbra át! címmel videóval jelentkezett Szél István, a Fidesz Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke. Úgy fogalmazott, a vásárhelyi önkormányzat hazudik, a HVSZ Zrt. pedig megbukott átláthatóságból.

Kovács Erika

Szél István azt szeretné tudni, mit rejtegetett eddig a HVSZ Zrt., miért nem hozták nyilvánosságra az átláthatósági dokumentumokat. Fotó: Kállai Márton

Októberben azt mondtam, hogy egyenes beszédre van szükség. Ezt ígértem, be is tartom, mert Hódmezővásárhely jobbat érdemel. Hozzátettem, hogy Márki-Zay Péter 2018-ban lett polgármester, 2019 óta pedig kétharmados többséggel vezeti a várost. A felelősség egyedül az övé 

– írta a hivatalos közösségi oldalán a videó elé. 

A vásárhelyi Fidesz elnök kiemelte, a HVSZ Zrt. bukását tényként állapította meg az ellenzéki szellemiségű, közvetve Soros György által is finanszírozott K-Monitor.

A baloldalhoz is köthető szervezet 2007-tól foglalkozik ezzel a témával. Véleménye mérvadó ezen a területen. Összesen 27 nyilvános szempont alapján értékelték 31 fővárosi és vidéki nagyvárosi cég közzétételi gyakorlatát. A vásárhelyi cég az utolsó előtti helyre került

 – vázolta a már lapunk által is megírt helyzetet. 

Kiemelte, a HVSZ Zrt. a gazdálkodási feladatokra 0 pontot kapott, mert gyakorlatilag egyetlen iratot sem hozott nyilvánosságra.

 Nem voltak elérhetőek a vagyongazdálkodásra vonatkozó önkormányzati rendeletek, hiányzott az üzleti terv, az éves beszámoló, nem találták a 2022-es és 2023-as közbeszerzések dokumentumait sem. Nyoma sem volt részletes adatbázisnak. A HVSZ Zrt. amihez a helyi tömegközlekedés, az ingatlanok kezelése, a városi strandfürdő is tartozik, teljesen átláthatatlanul működött. Amikor kipattant az ügy, a városháza azonnal ködösíteni kezdett. Mondjuk ki: hazudott! Hazugság, hogy a vizsgálatról a sajtóból értesültek, hiszen a K-Monitor tavaly októberben minden érintett céget értesített az eredményről. Miközben Márki-Zay Péter folyamatosan transzparenciát és átláthatóságot hirdet, a HVSZ Zrt. pont ezekből kap elégtelent, majd azt elkenik, és a szemünkbe hazudnak. Vajon mit rejtegettek eddig, miért titkoltak szinte mindent. Miért hazudnak?

 – tette fel a kérdést Szél István.

Mint lapunk is megírta, az önkormányzat kiadott egy közleményt, amiben leírták, hogy a "mulasztásért felelős" kollégáikat figyelmeztetésben részesítették és a hiányosságot pótolták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában