Helyi közélet

2024.02.21. 17:00

Elfogadták a makói költségvetést - Galéria

Szabó Imre

A költségvetésre jó két órát szánt a makói képviselő-testület. Fotó: Szabó Imre

Összesen 7,9 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a város költségvetését szerdán a makói képviselő-testület. 

A tervezetről Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, fő szempontja a stabilitás fenntartásának, a város lakói iránti felelősségvállalásnak és a további fejlődés lehetőségének az igénye volt, így fontos elemei többek között a munkahelyteremtés, a város népességmegtartása és a lakosság, illetve a helyi vállalkozások támogatása.

A részletekről szólva elhangzott: úgy gondolják, a fürdőberuházás a helyi gazdaság motorja lesz. Becslések szerint 230 ezer turista látogat a városba, ami félmilliárdos többletbevételt generálhat. A másik fontos beruházás az ipari parkban épülő csomagolóüzem lesz, ami az első évben 150 új munkahelyet jelent. Az üzem várhatóan még idén megkezdi működését. Tovább fejlesztik az ipari parkot, a makói vállalkozásokat pedig központi pályázati támogatások megszerzésében is igyekeznek segíteni.

Ami a lakosság támogatását illeti, elhangzott, a felelősségteljes gazdálkodásnak köszönhetően 300 millió forintot fordíthat erre a célra a város. A már meglévők mellé idén 10 milliós kerettel bevezetnek egy új lakhatási támogatást is. Ez ingatlanonként félmilliós kamatmentes kölcsönt jelent, amelyet az ingatlan felújítására kell fordítani. Arról is szó volt, hogy az állami és az önkormányzati forrásból finanszírozott beruházások mellett helyi, illetve városrészi fejlesztések is várhatók. Így például költenek az önkormányzati ingatlanok felújítására, a játszóterekre, a Petőfi parkra, Nagyér-csatorna karbantartására és a kamerarendszerre.

A képviselő-testület a költségvetés 10 igen és 1 nem szavazattal, tartózkodás  nélkül fogadta el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában