A pozitív családtervezést, a meddőség korai felismerését támogatja a 120 milliós program

2024.02.21. 10:00

Már 55 millió forintnál tart a vásárhelyi kórház adománygyűjtése

Sokan álltak a jó ügy mellé, három hónap alatt már 55 millió forint gyűlt össze a vásárhelyi kórház adománygyűjtő akciójában. Őszig 120 millió forint a cél a pozitív családtervezést támogató programra, amelynek része egy 80 millió forintos ultrahangkészülék beszerzése is.

Kovács Erika

Az első jótékonysági programjukat, az adventi koncertet, decemberben szervezték meg a református ótemplomban. Archív fotó: Varga Anikó

A Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az egészséges anyák és újszülöttek számának növelése és a meddőség korai felismerése érdekében indított kampánya több elemből áll. A projekt többek között ciklusoktatást, kérdőíves felmérést, szakorvosi továbbképzést, ösztöndíj programot és egy felső kategóriás ultrahang készülék beszerzését is tartalmazza. A 120 millió forint forrását társadalmi összefogással teremtik elő.

Az első jótékonysági programunkat, a jótékonysági adventi koncertet, december 12-én rendeztük meg a református Ótemplomban. Olyan jól sikerült, hogy 340 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk

 – tudtuk meg Varga Anikótól, a kórház kommunikációs referensétől, rendezvényszervezőjétől. Az adományok azóta is szépen gyűlnek.

Ugyancsak decemberben, a Kriko Gym Full Boy Traininget szervezett, amelyen 16-an vettek részt. December 30-án 101 résztvevővel Bejgli Futást rendezett a Hód-Mentor SE, amelynek bevételével szintén a kórházi projektet támogatták.

Számos vállalkozásnak küldtünk adománykérő levelet. Sokuk gondolta úgy, hogy a jó ügy mellé állnak. Januárban orvosbált is rendeztünk. Ekkorra értük el az 54 millió forintot 

– mondta Varga Anikó. Árverést is szerveznek, amelyre Sajtos Lajos ajánlott fel egy somfa borítású optikát, erre február 29-éig lehet licitálni.

A múlt hét végén két jótékonysági program is jelentős bevételt hozott. Makón filmvetítésre várták az érdeklődőket. A Semmelweis című film bemutatóján jelen volt Nagy Katica, az egyik főszereplő is. Az est 278 ezer forint bevételt eredményezett. Vásárhelyen a jótékonysági táncgálán pedig 453 ezer forint gyűlt össze. Így már 55 millió forint van a számlájukon.

A jótékonysági programok őszig tartanak. Legközelebb március 8-án nőnapi koncertre várják az érdeklődőket, április 3-án pedig a katonazenekar lép fel. Április 7-én egészségnapot szerveznek, ahol a vásárhelyi sportegyesületek mutatkoznak be és egészséges ételeket is népszerűsítenek, április 27-én pedig jótékonysági néptáncest lesz.

Az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely és Makó Lakosságáért Közhasznú Alapítványra magánszemélyek támogatását is várják az ERSTE Bank 11600006-00000000-26633882-os számlaszámra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában