Helyi közélet

2024.02.01. 14:40

Mihálffy: Sikeres volt a Nemzeti Konzultáció

Suki Zoltán

Mihálffy Béla a sajtótájékoztatón.

Fotó: Karnok Csaba

 

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Konzultáció. Ezzel pedig kiderült, hogy a magyarok egyértelműen fontosnak tartják hazánk szuverenitásának védelmét, kiálltak az illegális bevándorlás elutasítása mellett, és fontosnak tartják a békét és gyermekeink védelmét

 – mondta csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla Szegeden.

Az országgyűlési képviselő mindenkinek megköszönte, aki a választókerületében részt vett a Nemzeti Konzultáció kitöltésében, és felhívta a figyelmet arra, hogy kiderült, mindenki számára fontos, hogy ne Brüsszelből, a magyarok feje felett döntsenek arról, ami Magyarországon történik.

Ez egyértelmű üzenet a dollárbaloldalnak és Brüsszelnek: nem akarunk háborút, illegális bevándorlást és gender-propagandát. A Fidesz-KDNP továbbra is ki fog állni Magyarország szuverenitása mellett, Szegeden és a Homokhátságon is számíthatnak ránk értékeink és békénk megőrzésében

 – tette hozzá a képviselő.

A nemzeti konzultáción 1 millió 518 ezer 455-en vettek részt, a kérdésekre válaszolók 84 százaléka postán küldte vissza az íveket. Az emberek a többi között a brüsszeli migrációs tervekről, a fegyverszállítás kérdéséről, az ukrán uniós tagságról vagy a génmódosított ukrán gabonáról nyilváníthattak véleményt.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfón azt mondta, hogy magyarok el tudták mondani a véleményüket, ellentétben a többi uniós polgárral, Brüsszel ugyanis nem kérdezte meg az uniós polgárokat ezekről az őket mélyen érintő, nagyon fontos kérdésekről. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, a konzultáció eredményeként azon lesznek, hogy a magyar emberek hangját Brüsszelben hallassák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában