Helyi közélet

2024.02.04. 18:07

Poros, lomos lakása miatt került kórházba a 80 éves Sándor bácsi, önkéntesek fogtak érte össze

Példaértékű az az összefogás Hódmezővásárhelyen, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat szervezett egy idős, 80 éves bácsi körülményeinek javítása érdekében. Ennek köszönhetően újra lakhatóvá vált Sándor bácsi otthona.

Delmagyar.hu

Szép számmal jelentkeztek a segítők, hogy széppé varázsolják Sándor bácsi otthonát Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

Forrás: borsonline.hu

Önkéntesek fogtak össze Hódmezővásárhelyen, hogy újra lakhatóvá varázsolják Sándor bácsi otthonát. A lakásban nagyon rossz körülmények uralkodtak. A nagy mennyiségű kosz és por légúti megbetegedést okozott a 80 éves férfinál.  Az ingatlanban uralkodó körülmények tűzveszély miatt nem voltak alkalmasak a gázkonvektor üzemeltetésére, ezért december végén a gázórát is leszerelte a szolgáltató. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai miután megismerték Sándor bácsi történetét, önkéntes összefogást hirdettek, melyhez a helyi gyülekezet tagjai, a cserkészek és a szeretetszolgálat munkatársai is csatlakoztak. 

Karácsonykor lett rosszul Sándor bácsi. Erős légszomja volt, ezért kihívta az ügyeletes orvost, és végül a mentők szállították be a sürgősségi osztályra. Mikor az ügyeletes orvos kiérkezett, az idős férfi otthonában erős gázszagra lett figyelmes. Azonnal értesítette a mentőket és a gázszolgáltatót, akik gázszivárgást állapítottak meg, ezért leszerelték a gázórát. A Bors szerint a szakemberek tájékoztatták az idős tulajdonost, hogy addig nem használhatja újra a konvektorokat míg a lakásban uralkodó irdatlan állapotokat meg nem szünteti. A kosz és a szemét miatt a fűtőtesteket csak nehezen lehetett megközelíteni. 

Borzasztók voltak a körülmények Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat
Fotó: borsonline.hu


Sándor bácsi helyzete kilátástalanná vált, otthona kihűlt, így az idős beteg ember egészségére ártalmassá vált. Szűkös anyagi keretei nem teszi lehetővé, hogy elköltözzön. Ezért kért segítséget a Magyar Református Szeretetszolgálattól, és önkéntes segítőket toboroztak. Január 27-én elvégezték a ház lomtalanítását, takarítását és a fertőtlenítést is. A népes számú csapat több mázsa szemetet szedett össze a házban. 

Ezt a fertőtlenítés a függönyök, szőnyegek kicserélése követte. Az önkéntesekhez csatlakozott egy szobafestő is, aki tisztasági festéssel segíti majd a ház megszépülését. A Magyar Református Szeretetszolgálat és az önkéntesek akciójának elsődleges célja a ház belsejének és az udvarának rendbetétele. A másik fontos küldetésük, hogy a gázórát visszaszerelje a szolgáltató és így Sándor bácsi ismét meleg otthonba élhessen. – borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában