Helyi közélet

2024.02.14. 18:43

Új bölcsőde épül Makón

Szabó Imre

Jól halad a görögkatolikus egyház bölcsődéjének építése a makói Erdélyi püspök utcában. Az építkezés a múlt év októberében kezdődött, a beruházásra a helyi parókia 360 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert – tájékoztatta a Délmagyarországot a hajdúdorogi főegyházmegye.

Az épület körvonalai már kirajzolódtak. Fotó: Szabó Imre
Az épület körvonalai már kirajzolódtak. Fotó: Szabó Imre

Mint írják, a beruházásnak köszönhetően a kicsiket színvonalas, korszerű körülmények között tudják majd ellátni, javulnak a munkafeltételek. Az épület környezetbarát technológiák és anyagok alkalmazásával épül és megújuló energiaforrások használatával fog működni. Az új bölcsőde segíti az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű embereknek a szolgáltatás akadálymentes igénybevételét is, illetve hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez. A közlemény szerint a 2 csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsőde átadásával enyhülhet a város bölcsődei kapacitáshiánya, illetve a meglévő intézmények túlzsúfoltsága is. 

A projekt befejezése a tervek szerint 2024. december végére várható; az egyház reményei szerint az új bölcsődei intézmény már ekkor teljes kapacitáskihasználtsággal kezdheti meg működését. – A görögkatolikus nevelés szellemében és alapértékeink átadásával intézményünkben a gyerekek elsajátíthatják azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek – hangsúlyozza a főegyházmegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában