A romantika kapja a főszerepet Szent Iván éjjelén a Dóm téren

2024.05.18. 01:52

Puccini dallamai csendülnek fel az Ajándékkoncerten

Giacomo Puccini dallamai csendülnek fel a Szegedi Szimfonikus Zenekar idei Ajándékkoncertjén. Az ingyenesen hangversenyt június 24-én tartják.

Koós Kata

Szent Iván éjjelén rendezik meg a szegedi klasszikus zenei élet legnépszerűbb eseményét, a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjét a Dóm téren. Az év leghosszabb, hagyományosan vigasságok-övezte napja a fiatal szerelmesek számára valódi örömünnep, hiszen számos termékenységi hiedelem, párválasztási szokás is tartozott a Szent Iván-éjhez. Ezen az estén a Dóm téren is a romantika kapja a főszerepet: az olasz opera egyik legnagyobb zeneszerzője, Giacomo Puccini legszebb darabjainak szerelmes – szenvedélyes részletei hangzanak majd el a Puccini és a szerelem címet viselő hangversenyen – tájékoztatott a Szegedi Szabadtéri Játékok. 

A nagyszabású koncert felidézi majd a szerző csaknem fél évszázados pályafutásának legemlékezetesebb operáit, legnépszerűbb drámáinak szívbemarkoló dallamait. Az első felvonásban a Lidércekből, a Bohéméletből, a Toscából és a Pillangókisasszonyból hallhat részleteket a közönség, a második felvonásban pedig a Manon Lescaut, a Gianni Schicchi és a Turandot áriái szólalnak meg.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar művészeit a zenekar igazgatója, a Liszt Ferenc-díjas Gyüdi Sándor vezényli majd. A hangverseny – a hagyományokhoz híven – idén is díjmentes szórakozást kínál a klasszikus zene kedvelőinek. 2024-ben is szegedi lakcímkártyával, személyesen jelentkezhetnek majd jegyekért az Ajándékkoncert leendő nézői. A részletekről hamarosan további tájékoztatást nyújt a Szegedi Szabadtéri Játékok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában