Helyi közélet

2024.03.07. 17:15

Balesetben elhunyt makói focistákra emlékeznek

Szabó Imre

Az emlékmű, még az eredeti helyszínen.

18 éves voltam, amikor az öcsém meghalt. A tragédia az egész család további életére rányomta bélyegét 

– mondta a Délmagyarországnak Gráf Adrienn.

Arról a máig emlékezetes balesetről van szó, ami 1999 március 13-án történt: a Makó UFC sportolói és edzőjük egy megnyert teremfocitornáról hazafelé tartva Lakiteleknél egy vasúti átjáróban vonattal ütköztek. A balesetet csak egy fiú élte túl. Négy játékos – köztük Adrienn öccse, Gráf Rudolf – és az edző életét vesztette.

 

Az ütközés helyszínéhez közel nem sokkal később emlékművet állítottak – ez most Makóra kerül. Gráf Adrienn lapunknak elmondta, az emlékjelet ő maga félévente, a szülei gyakrabban is látogatták, gondozták. Ők azonban már idősek, számukra nagy már a távolság, ezért a többi, még élő hozzátartozó beleegyezésével úgy döntöttek, a Maros-parti városba hozzák. A Makó Aréna területén, méltó helyen állítják fel és a fiúk halálának 25. évfordulójához közel, március 16-án, szombaton délután 2-kor fogják felavatni.

Az elhunyt fiatal sportolók tiszteletére egyébként a tragédia évétől 15 esztendőn keresztül mindig rendeztek emléktornát. Ez a hagyomány 10 éve szakadt meg, mert a hozzátartozók számára nagyon felkavaró volt. Jövő szombaton egy barátságos labdarúgómeccset azonban rendeznek, amelyen a fiúk barátai, egykori csapattársai lépnek majd pályára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában