Szeged

2024.03.03. 07:40

Bemutatkozott a Mi Hazánk szegedi polgármesterjelöltje

Tamási Anna Éva

Toroczkai László komoly veszélyben érzi hazánkat az orosz-ukrán háború miatt. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Toroczkai László országjárásának újabb állomásaként szűkebb hazájában, Szegeden tartott sajtótájékoztatót egy pártrendezvény keretében. Ezen a Mi Hazánk Mozgalom szegedi polgármesterjelöltje, Tímár Tamás is beszédet tartott.

Egy rövid személyes bemutatkozás után kifejtette, melyek lesznek a párt és az ő személyes preferenciái az elkövetkezendőkben. A szegedi ügyvéd célja, hogy jobbá tegye az emberek életét, valamint normális jövőt biztosítson a következő nemzedékeknek. Ennek keretében fontosnak tartja Tímár Tamás a zöldterületek bővítését és megőrzését Szegeden, a közbiztonság fejlesztését több térfigyelőkamerával, valamint a fiatalok támogatását bérlakásprogrammal, hogy egyszerűbb legyen az életkezdésük, családalapításuk. Emellett problémának tartja a polgármesterjelölt, hogy a szegedi önkormányzat folyamatosan bővíti és drágítja a parkolózónákat, ezeket is újragondolnák. 

Toroczkai László beszédében kiemelte, hogy komoly ellenszélben küzdenek, emellett jóval kevesebb büdzséből kell megvalósítaniuk a kampányt, mint a többi politikai erőnek. 120 millió forint áll rendelkezésükre, amelyből 50-et a vármegyei szervezetek kapnak, 70 pedig a központi kampány szolgálatában áll. A Mi Hazánk elnöke arra is figyelmeztetett, a párt lehet a mérleg nyelve a szegedi közgyűlésben.

Emellett világpolitikai, például az orosz-ukrán háborúval összefüggő aggasztó hírekre hívta fel a figyelmet Toroczkai, és kifejezte, az európai hatalomban, a nemzetközi szervezetekben az emberek „megőrültek”. Kiemelte a digitalizáció kártékony oldalát is, és követelte, hogy a készpénzhasználat legyen alkotmányos jog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában