Helyi közélet

2024.03.21. 08:30

Már keresik a forrást a Szőreg és Kübekháza közötti út felújítására

Timár Kriszta

Ioan Bohancanu óbébai, Molnár Róbert kübekházi polgármester és Kucsera Istvánné alpolgármester. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Kübekháza. A településen tárgyalt a múlt héten Ioan Bohancanu óbébai polgármester Molnár Róbert polgármesterrel és Kucsera Istvánné alpolgármesterrel. Kübekháza önkormányzati vezetői átadták az óbébaiaknak azokat az előzetes terveket, amelyek a határponti becsatlakozás és a szerb határra vezető út közötti szakasz nyomvonaláról, valamint az ott megépíteni tervezett körforgalomról készültek.

Emellett szóba került a Kübekháza–Szőreg közötti állami út felújítása is, amelyről a polgármester a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóságának vezetőjével tárgyalt. Molnár Róbert ismételten elmondta, azon túl, hogy az állami fenntartásban lévő közút minősége egyre rosszabb, balesetveszélyes, a gépjárművek állagára káros, nem mellesleg az országra nézve is kedvezőtlen, ugyanis a sokkal hátrányosabb helyzetű vajdasági falvakon keresztül a határra vezető út nagyságrendekkel jobb állapotú, mint a magyar állam kezelésben lévő Kübekháza–Szőreg közötti szakasz. Hunkó József elismerte, hogy szakmailag megalapozottak az önkormányzat folyamatos észrevételei és elmondta, hogy a Szőreg–Kübekháza közötti útszakasz teljes felújítása tervezés alatt áll, keresik a forrásokat a beruházás megvalósítására. 

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

A tárgyaláson Molnár Róbert ismét szorgalmazta az Óbébai utca végi csomópont és a Kübekházáról Klárafalva irányába kivezető út közötti 1600 méteres földes útszakasz "elkerülő útként" való összekötését, hogy a falut tehermentesítse a határról érkezőktől. Ezzel kapcsolatban az önkormányzat már korábban mind a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium, mind pedig a Közlekedési Minisztérium felé kezdeményezéssel élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában