Szentes

2024.03.20. 17:00

Napvitorlák alatt játszhatnak

A játszóterek a szívügyük, ezért két önkormányzati játszótér felújítására pályázott a Tesco Ön választ, mi segítünk elnevezésű programjában Kerekes Ágnes, a Fatima Ház Alapítvány szentesi szervezetének vezetője. Az Apponyi téren és a nagyhegyi Madách utcán alakítottak ki árnyékolt játszótereket.

Darók József

Két játszótéren szereltek fel napvitorlákat. Fotó: Vidovics Ferenc

A vásárlók szavazatai alapján az áruház 400 ezer forintos támogatásával Szentesen két játszótér szépül és újul meg. Sok szülő fordult a Fatima Ház Alapítványhoz, hogy komfortosabb játszótereket szeretnének, és az árnyékolás hiányát tartották a leginkább problémának. 

Az alapítványunk elsősorban a gyermekekért van, így nem csak azt kell nézni, hogy otthon mi a jó egy gyereknek, hanem azt is, hogy a közösségi tereken, városi szinten hol tudnak kellőképpen fejlődni, az idejüket hasznosan eltölteni. Úgy gondoltuk, itt a tömbházaknál van a fejlesztésre a legnagyobb szükség – magyarázta Kerekes Ágnes, a Fatima Ház Alapítvány szentesi szervezetének vezetője. A berekháti játszótér megújulása indította el a közösségi oldalakon azt a véleményhullámot, hogy a többi téren is szükség lenne különböző fejlesztésekre. Ez eredményezte az Apponyi téri óvoda melletti játszótéren a Tesco nyereménypályázatának díjazottjaként az árnyékolók felszerelését, tovább Krausz Jánosné, a körzet képviselőjének 220 ezer forintos támogatásával és Vass Zoltán vállalkozó segítségével egy kerti kiülőt is tudtak idevásárolni. Ha lesz lehetőségük, még pályázna játékokra is az alapítvány 

– mondta Kerekes Ágnes. 

Fotó: Vidovics Ferenc

A körzet képviselője úgy látja, egy-két játék mindenképpen kellene még a játszótérre, reméli, ez még belefér a működése alatt. Megjegyezte, sajnálja, hogy a nagy homokozót el kellett bontani, mert nem EU-szabvány volt, egy hasonlónak örülne. Nem mindenkinek tetszenek az árnyékoló vitorlák és a kiülőt is féltik, hogy hajléktalanok tanyája lesz, de Krausz Jánosné megkéri majd a rendőrséget, hogy gyakrabban járőrözzenek. A nyereményből Nagyhegyen, a Madách utcai játszótéren két napvitorla került ki a játékok fölé, illetve Kiss Csaba István alpolgármester két napelemes világítással támogatta az adományt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában