A 2021-es játszótérbotrány hatására 100 millióból fejlesztették a gyerekek kültéri szórakozási lehetőségét

2024.03.19. 13:00

Öt méteres várból csúsznak majd le a kicsik Vásárhelyen

Új játékot telepített az önkormányzat a Németh László utcában a játszótér és a sütögető szomszédságában. Ez is része az önkormányzat 100 milliós játszótérfejlesztésének, amelyet nem előre tervezetten, hanem kényszerből valósított mg a város. Mint emlékezetes, pár éve a hatóságok 18 játszótér 127 eleméből 107-t zártak le, mert nem feleltek meg az előírásoknak.

Kovács Erika

A Németh László utcában egy 5 méter magas várat telepítettek, amelyből spirál csúszdán lehet lejönni. Fotó: Kovács Erika

A szülőknek és gyerekeknek egyaránt emlékezetes marad 2021 nyara, amikor alig tudták a városban valahová is elvinni a gyermekeiket játszani. A város ugyanis nem készült fel a minőségtanúsításra és a hatóság a nem megfelelő játékelemeket lezáratta. Márki-Zay Péter akkor már 3 éve volt Hódmezővásárhely polgármestere. Az országos visszhangot is kiváltó játszótérbotrány után a polgármester 3 éves, 100 millió forintos játszótérfejlesztési programot hirdetett meg.

Most a Damjanich utcai, a népkerti játszótérre, illetve a Németh László utcára kerültek új játékelemek.

Fotó: Kovács Erika

A játszótérfejlesztési programunk egyik elemeként a Németh László utcában 5 méter magas tornyot telepít a nyílt pályázat győztese. A toronyból több méter hosszú zárt, spirálcsúszda vezet le. Ez nagy öröm lesz a Hódtói lakótelepen élő gyerekeknek. A Damjanich utcai játszóteret is fejlesztettük, amelyet sokan és már régóta igényeltek – mondta egy videóban Márki-Zay Péter polgármester. A Damjanich utcai játszótérre három új elem került, ovivár, fészekhinta és egy rugós játék, amelyet – úgy láttuk

 – egyszerre akár több gyermek használhat.

Fotó: Kovács Erika

A Németh László utcai várjátékot egyelőre szalag veszi körbe, még nem lehet rajta játszani.

A Népkerti játszótérre négy zenélő elemet helyeztek el, tulajdonképpen köztéri hangszereket, amelyeket a gyerekek megszólaltathatnak. Márki-Zay Péter elmondta, Magyarország más játszóterein már van erre példa, de Hódmezővásárhelyen most mutatkozik be először a zenélő játszótér. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában