Magánszemélyek, vállalkozások és szervezetek is segítik a bentlakásos intézményt

2024.03.21. 09:00

További 3 évre kapott működési engedélyt a mindszenti idősek otthona

Tavaly ilyenkor még kérdéses volt a mindszenti idősek otthona sorsa. Az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően azonban ez mára megoldódott, a hatóságok 2026. december 31-éig meghosszabbították az intézmény működési engedélyét.

Kovács Erika

Nagyon sok felajánlás érkezett a mindszenti idősotthon javára. Fotó forrása: Bálint Gabriella

Az idősotthont januártól a Mindszent–Mártély–Székkutas Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központja tartja fenn, amelynek főigazgatója Bálint Gabriella.

Azért, hogy megfelelően működhessen az intézményrendszerünk, ehhez nélkülözhetetlen volt az engedély. Mind a fenntartóval, mind pedig a szakmai stábbal azon dolgoztunk, hogy ezt megkapjuk. Nagyon örülünk, hogy jól alakultak a dolgok. Most készülünk a tavasszal esedékes ellenőrzésekre, és nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a működésbe olyan plusz dolgokat csempésszünk, amelyek a szakmai munkát is segítik és az időseink komfortérzetét is javítják 

– mondta lapunknak Bálint Gabriella. Kiemelte, szerették volna az ápolás színvonalát tovább emelni. A Mindszenti Idősekért Közalapítványtól 3, a Johannita Segítő Szolgálattól 4 elektromos kórházi ágyat kaptak. Ugyancsak adományokként érkeztek védőruhák, védőfelszerelések. Magánszemélyek, vállalkozások felajánlásából fenyőből készült ágyakat, mikrohullámú sütőket, tévéket, továbbá új asztalokat is kaptak. Az idősek nappali intézményébe ugyancsak adományként székekhez jutottak, további 30 szék pedig az új bölcsődébe kerül. 

Fotó forrása: Bálint Gabriella

Az idősek nagy örömére kaptunk tartós süteményeket, egy szegedi orvosházaspártól pedig nagyon sok történelmi- és utazásokkal kapcsolatos könyvet. A Johanniták jóvoltából további plédekhez, ágyneműkhöz, tisztasági betétekhez is hozzájutottunk, valamint 4 karton édességcsomagot is tartalmazott a felajánlásuk. Ugyancsak magánfelajánlásból érkeztek az otthonba matracvédők és felújított heverők is. Nagyon örülünk egy munkafelajánlásnak is, egy műszerész megújít olyan kerekesszékeket, rolátorokat és más olyan gyógyászati segédeszközöket, amelyeket később kölcsönözni lehet

 – tudtuk meg a főigazgatótól.

A tervek szerint az idősek nappali és bentlakásos intézményét is kifestetik, ahol csak az anyagköltség terheli majd a fenntartót, a munka nagy részét pedig felajánlásból végzik el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában