Napszínes

2024.03.20. 21:30

Virágzás

Suki Zoltán

Reméljük nem viszi el a fagy a barackvirágot. Fotó: Karnok Csaba

Nem tudni, hogy jó hír-e a baracktermesztőknek, de kivirágoztak az őszibarackfák a mórahalmi tanyavilágban, és már megjelenek rajtuk a méhek is. A látvány kétségtelenül gyönyörű, és egyből a zamatos őszibarack íze jut róla az ember eszébe. A többi emberébe meg a pálinka, bár azt mondják, hogy őszibarackból nem lehet igazán jó pálinkát készíteni. De visszatérve arra, miért nem biztos, hogy jó hír ez: kérem szépen azért, mert még csak március közepe van. Ha véletlenül jön egy nagyobb fagy, akkor a gyümölcsevők és a pálinkapártiak egyaránt kétségbeeshetnek, mert nem lesz mit enni, meg inni. 

Fotó: Karnok Csaba

És, hogy ennek mennyi az esélye? Sajnos elég nagy. Bár a meteorológusok igazból csak egy napra tudnak előre jósolni viszonylag pontosan, azért még simán a frászt hozzák az emberre a heti előrejelzéseikkel. Szóval már ugyan csillagászati tavasz van, de jó eséllyel beüthet a krach az időjósok szerint. Reménykedjünk benne, hogy nem így lesz, és nyáron jókat haraphatunk az egyik kedvenc gyümölcsünkbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában