Szegedi hírek

2024.03.22. 13:30

Vízvezeték- és útfelújítás kezdődött a Csanádi utcában

Suki Zoltán

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kezdődhetnek Szegeden, a Csanádi utcában a munkálatok.

Fotó: Gémes Sándor

Ma, a víz világnapján arról számolhatunk be, hogy újabb szakasszal folytatódik a Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós programja 

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján Mihálik Edvin. A zöldtanácsnok hozzátette, hogy ezekkel önkormányzati vízügyi fejlesztésekkel Szeged országosan is egyedülálló. Most a Csanádi utcában, a Temesvári körút és a Vedres utca közötti részen kezdett dolgozni a közműszolgáltató. A tervek szerint április végéig cserélik az ivóvízvezetékeket korszerű „csőroppantásos” technológiával. Ez a hagyományos, teljes feltárással végzett munkánál gyorsabb és csökkenthetők a bontással járó kellemetlenségek. A felújítás 104 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Fotó: Gémes Sándor

A vezetékrekonstrukció folytatásaként, szintén saját forrásból a város új burkolatot készíttet a Csanádi és a Vedres utcában, 231 millió forintért. Ezek Újszeged közlekedési hálózatának fontos útvonalai, a burkolat a nagyjárműforgalom miatt az elmúlt időszakban erősen elhasználódott, megrepedezett, deformálódott, burkolathibák alakultak ki. Ezért felújíttatja a város a teljes Csanádi utcát a Gyermekkórháztól a Vedres utcáig és a teljes Vedres utcát pedig a Herke utca és a Székely sor között. Ebbe beleértendők a parkolósávok is, a két utcában összesen 10 ezer négyzetméter burkolat készül. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás a napokban lezárul. Azon túl, hogy a kivitelező cseréli majd az aszfalt kopórétegét, akadálymentes járdacsatlakozásokat épít. Cserélik a szegélyeket és szintbe állítják a víznyelőket, aknafedlapokat. A munkálatok nyár végére fejeződnek be.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában