Szegedi hírek

2024.05.17. 17:10

Szombattól újra végig jár a 4-es villamos

Suki Zoltán

Nem kell villamospótlóra várni. Fotó: Karnok Csaba

A 4-es villamos vonalán március 23-án kezdődött és mára elkészült a vágányrekonstrukció a Dugonics tér és a Kecskés végállomás között, így szombaton üzemkezdettől újra a teljes vonalon jár a villamos – jelentette be Nagy Sándor pénteken, a Szivárvány kitérő megállónál.

A felújítással a korábbi 20 kilométer per órás sebességkorlátozást fel lehet oldani, a műszakilag kritikus állapotokat felszámolták. Tervezetten óránként egy alacsonypadlós PESA is közlekedik majd a vonalon. 

Fotó: Karnok Csaba

A vágányfelújítást az SZKT 169 millió forint önkormányzati forrásból végezte el. A munka síncseréből állt, a lekötések átalakításával és megerősítésével, a vasbetonaljak megtartásával. A legrosszabb szakaszokon ágyazatcsere is történt. A 2019 előtt beszerzett használt síneket az SZKT eredetileg a 3F-es villamosvonal felújítására szánta. A Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között 900 méteren, a Szabadkai út és Szalámigyár között 350 méteren újították fel a vágányokat. Megújultak a vágányt keresztező kapukihajtók betonburkolatai, valamint a Faragó utcai átjáró. Az átépítés nem érintette a peronokat.

A felújítás alatt a vonal mellől 12 beteg és balesetveszélyes fát távolított el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft., melyeket 60 fa ültetésével pótolnak ősszel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában