Az épület nagyobb lett, magastetős és energiatakarékos

2024.04.18. 17:55

Átadták Szegvár felújított egészségházát - Fotók

Kívül-belül megújult a szegvári egészségház. A régi garázsok átalakításával bővült az alapterülete, egy új rendelőt és dolgozói szociális blokkot is kialakítottak.

Kovács Erika

Orvosi- és informatikai eszközöket, bútorokat is vásároltak a pályázat révén – derült ki Szabó Tibor György polgármester beszámolójából. Fotó: Kovács Erika

A támogatási szerződést még 2021 januárjában írták alá, azóta 3 közbeszerzési eljárást is le kellett, hogy vezényeljen a szegvári önkormányzat. Az első sikertelen volt, a második ugyan sikeres, de a kivitelezés 90 százalékos teljesítésénél a kivitelező cég felszámolás alá került. Így egy harmadik közbeszerzést is ki kellett írnia az önkormányzatnak, aminek nyertese végül 2023. december 28-án átadta az önkormányzatnak a kész épületet, ez után kezdhették a használatba vételi eljárást.

Az épület alapterülete, a két korábbi garázs átépítésével nagyobb lett, így három körzeti rendelőt, fogorvosi rendelőt, védőnői részleget, dolgozói szociális helyiségeket, mozgáskorlátozotti mosdót alakítottak ki, akadálymentesítettek, felújították a közműrendszert, hőszigeteltek, nyílászárókat cseréltek, illetve magas tetőt is kapott az épület, ami A+ energetikai besorolást kapott. A korábbihoz képest akár 90 százalékos energiamegtakarítást is elérhetnek az épület üzemeltetése során – derült ki Szabó Tibor György polgármester átadóünnepségen mondott beszédéből.

A projekt révén új orvosi eszközöket, bútorokat és informatikai berendezéseket is beszereztek, többek között laptopokat, nyomtatót, húsz négyüléses várótermi széksort, hat pólyázó asztalt, négy vizsgálóágyat, egy nőgyógyászati ágyat, csecsemőmérleget, látásvizsgáló eszközöket, vérnyomásmérőket.

Az egészségházat retró szalagátvágással adták át az egészségház azon részében, ahol a régi fotók tanúsága szerint 50 évvel ezelőtt avatták fel az épületet. Még a régi állófogast is odatették, ahol az a ’70-es években állt.

Az átadóünnepségen részt vett Gémes László, a vármegyei közgyűlés elnöke, Szegvár korábbi polgármestere is, akit egyébként nem hívtak meg a rendezvényre. Az egészségház dolgozóit virággal köszöntötte.

Korábbi polgármesterként a felújítási terveket még én készíttettem el. Szerettünk volna akkor is pályázni a vármegyei operatív programra, de az akkori pályázati felhívás ezt nem tette lehetővé. Vármegyei elnökként sikerült pótkeretet nyittatnom és olyan pályázati felhívást összeállíttatni, amin már Szegvár is részt vehetett 

– mondta lapunknak Gémes László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában