Nemzetközileg elismert sportcentrumot álmodtak Szentesen

2024.04.20. 18:50

Elvégezték a kezdőrúgást a Szentesi Tenisz Klubnál – Fotók

Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

– A tenisz klub fejlesztésekor volt egy olyan álmunk, hogy egyszer regionális központtá fejlődjünk. Ez a vízió most megvalósulhat – nyilatkozta lapunknak Bozó Zoltán, a Szentesi Tenisz Klub elnöke. Tégla Csaba társelnök pedig egyenesen kezdőrúgásnak nevezte az április 20-án, szombaton a klub családi napján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel aláírt együttműködési megállapodást. Mint mondta, nem sokkal ezelőtt szinte lehetetlennek tűnt álmuk.

Ám a frissen aláírt megállapodás értelmében hamarosan talán felső-, illetve mesterfokú képzés indulhat Szentesen. A közös munkával egyúttal nemzetközi edzőközponttá fejlődhet a szentesi klub. Mint az április 20-án, az aláíráskor elhangzott, fővárosi felsőoktatási intézménnyel még senki sem kötött ilyen jellegű megállapodást.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, az egyetem egyik fő célja, hogy az akadémiai, tudományos háttér mögé egy mindkét fél számára előnyös gyakorlati színteret tudjanak biztosítani. Ennek értelmében a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gyakorlati oktatása Szentesen történne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában