Helyi közélet

2024.04.27. 21:00

Falunapon mulatott Algyő apraja-nagyja – Galéria

Főzőversennyel, tombolasorsolással, a helyi művészeti csoportok fellépéseivel és sztárfellépőkkel ünnepeltek az algyőiek. A település legnagyobb ünnepén adta magát a kérdés, hogy miért jó algyőinek lenni. Minden válaszadó kiemelte a helyiek kedvességét és vidámságát.

Koós Kata

Vidámságból nem volt hiány szombaton a Faluház környékén. Fotó: Török János

Csütörtökön maci kiállítás megnyitásával kezdődött a falunapi ünnepségsorozat Algyőn. Pénteken az idén 15 éves Algyői Foltvarrók Körét ünnepelték, szombaton pedig egész napos vigasságra várták a település lakosait a Faluház környékén. A rendezvénysátor színpadán bemutatkoztak a helyi művészeti csoportok, felléptek az óvodások, az iskolások, a fitneszcsapat, a Búzavirág Dalkör, a Hagyományőrző Citerazenekar, a Parlando Énekegyüttes. A főzőverseny borácsaiban ínycsiklandó pörköltek rotyogtak. 

A délutáni tombolasorsolás alatt zsúfolásig telt a hatalmas sátor, helyi vállalkozók és magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően kerti szivattyú vásárlási utalványok és kedvezmények, online autóvezetői tanfolyam, Vadaspark-belépők és ajándékcsomagok is gazdára találtak. A fődíj egy robotfűnyíró volt.

Szabóné Czilli Enikő egy kolbászokkal és egyéb húsáruval gazdagon megrakott ajándékkosár boldog tulajdonosa lett. Elmondta, nagy a család, lesz helye a finomságoknak. Ráadásul az utcájukban működő bolt ajánlotta fel ezt a nyereményt, ahová egyébként is vásárolni járnak. Ahogy fogalmazott, ismerik és szeretik nagyon Timiék áruját. 

Adta magát a kérdés a legnagyobb települési ünnepen, hogy miért jó Algyőn élni. 

 Mert itt mindenki kedves és mosolyog. Hét éve lakunk itt, nagyon szeretjük, ez egy jó társaság, egy boldog hely

 – adta meg a választ Szabóné Czilli Enikő. 

Egy édesanya, Gréta megjegyezte, hogy ő azért is, mert minden megtalálható a településen, amire egy családnak szüksége lehet. 

 Jó a közlekedés, van bolt, a gyerekeknek bölcsőde, óvoda, iskola. A közösség is jó

 – mondta. 

A hangos, önfeledt kacajok vonzottak egy nyugdíjas hölgytársaság asztalához. Elmondták, mindannyian az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai, és kivétel nélkül tősgyökeres algyőiek. Kifejtették, hogy leginkább azért szeretik településüket, mert rendes emberek élnek ott. Az új beköltözők ugyan olykor panaszkodnak például a hangos kakaskukorékolás vagy kutyaugatás miatt, de alapvetően a tolerancia, egymás elfogadása hatja át a közösségi életet. Külön örömként említették a település rohamléptékű fejlődését, a fürdőt, az új bölcsődét és a szép iskolát. Ahogy fogalmaztak, a legnagyobb boldogság számukra a rengeteg gyerekcsicsergés és -kacagás, ami hallható a településen. – Mert egy településnek csak akkor van jövője, ha rengeteg a gyerek, és szerencsére nálunk sokan vannak – jegyezte meg egyikük.

A hölgyek csülökpörkölttel és málnatortával neveztek a főzőversenyre, majd természetesen maradtak az esti koncertekre is. A sztárfellépők a 3+2 zenekar és Charlie voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában