Négy és fél millió forintot fizet neki a város cége

2024.04.27. 10:30

Ifjabb Rapcsák András megnyerte a munkaügyi pert

A bíróság kimondta, hogy ifjabb Rapcsák András nem bűnös – erről a HVSZ Zrt. elmúlt években meghurcolt volt vezetője a közösségi oldalon számolt be. Az informatikai szakember megnyerte a munkaügyi pert, a társaság 4,5 millió forintot kell, hogy fizessen neki.

Kovács Erika

Az önkormányzat és a HVSZ jelentette fel az informatikust, a bíróság kimondta: nem bűnös.

Fotó: Karnok Csaba

Háromféleképpen próbált meg az elmúlt öt évben "a szeretet hatalma" besározni, gazdasági, munkaügyi és informatikai területen

 – szögezte le Ifjabb Rapcsák András, majd részletezte, mi minden történt.

Ifjabb Rapcsák Andrást az önkormányzat és a HVSZ feljelentette az információs rendszer vagy adat megsértése és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A rendőrségi nyomozás 2021-ben zárult le. Az  informatikai szakember azt írta, az önkormányzat semmiféle adattal nem tudta alátámasztani a vádjait.

 Egyre élesebben rajzolódott ki, hogy a „vásárhelyi hacker ügy”, egy eltervezett és jól felépített politikai koncepciós ügy volt. A szereplőknek érdekében állt, hogy minden lehetséges eszközzel rám tereljék a gyanút, mindezt azért az alantas célért, hogy a politikai cirkuszt táplálják és fenntartsák. Az igazság azonban az, ami a bíróságon is elhangzott, hogy 2019-ben a polgármesteri hivatal informatikai rendszere gyenge volt, a hivatali dolgozók szakmai teljesítménye pedig értékelhetetlen. Annak ellenére, hogy többször is figyelmeztettem írásban az önkormányzatot a jelszavak megváltoztatására, illetve hogy bizonyítást nyert, hogy az állítólagos hacker gép már évekkel korábban létezett a hivatal szerverein, mégsem sikerült az igazamat úgy alátámasztani, hogy az ügyet megnyerjem, ezért pénzbüntetésre ítéltek – írta. 

Ifjabb Rapcsák András munkaviszonyát 2019-ben, közvetlenül a választások után, a HVSZ Zrt. azonnali hatállyal megszüntette. A férfi a munkaügyi bírósághoz fordult. 

 Az összes médiában megjelent rágalom fellelhető volt a felmondási indokok között, de sem a HVSZ, sem az önkormányzat nem tudta alátámasztani és bizonyítani az általuk vizionált informatikai támadásokat, vírusokat, adatlopásokat, hamis szoftvereket, vagy ügyfelek kilopását. A munkaügyi perben a bíróság kimondta, hogy nem szegtem meg a munkaszerződésében foglalt kötelezettségeimet

 – fogalmazott.

A bíróság a HVSZ Zrt.-t 4,5 millió forint megfizetésére kötelezte Rapcsák András részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában