Szeged

2024.04.14. 13:06

Ingyenes vidámpark Rókuson- Galéria

Timár Kriszta

Teltházas volt reggeltől estig Joób Márton ingyenes vidámparkja. Fotó: Török János

Szegedi vidám napok címmel két napos ingyenes vidámparki élményt ajándékozott a családoknak Joób Márton. Az önkormányzati képviselő már három alkalommal szervezett hasonló programot Újszegeden, most hétvégén azonban lakótelepi környezetbe vitte a rendezvényt. Szombaton reggel 9 és este 7 óra között összesen 10 vidámparki játék szórakoztatta a Rókusi körúti Tesco parkolójába kilátogatókat, és még ma este 7-ig is így lesz ez. A legnépszerűbb forgókra lehetett ingyen felülni: volt XXL-hinta, halli-galli, UFO, dodgem, láncos hinta, meseforgó, trambulin és ugrálóvár is. Mindezek mellett arcfestést is készítettek bárkinek.

Gyermekkoromban én is elmehettem egyszer egy ingyenes vidámparkba. Az akkora élmény volt számomra, hogy elhatároztam, ha egyszer megtehetem, én is szervezek ilyet

 – mesélt az ötlet megszületéséről Joób Márton. Hozzátette: a kétnapos programot, amelyet jórészt támogatók jóvoltából tudott finanszírozni, politikamentes rendezvénynek szánta. 

 

Kizárólag az a cél, hogy örömet okozzak a családoknak, különösen azoknak, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak, hogy az átlagosan 2 ezer forintos körökre befizessék gyermekeiket

 – mondta.

A nyárias melegben lényegében mindkét nap telt házzal üzemelt az ingyenes vidámpark, ahol egyébként egyszerre összesen 300 fiatal tudott ülni a játékokon. Délelőtt még pár perces várakozással fel lehetett jutni bármelyikre, délután azonban már hosszas sorbanállásra volt szükségük azoknak, akik vidámparki élményre vágytak. Joób Márton azt mondta, szeretné megtartani ezt a hagyományt, vagyis ha rajta múlik, lesznek még Szegedi vidám napok a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában