Helyi közélet

2024.04.01. 09:00

Kiderült a makói turul ára

Kiderült, mennyibe fog kerülni az a turulszobor, amit az idei felújítás részeként a Petőfi parkban fognak elhelyezni.

Szabó Imre

A makói Petőfi park várja a felújítást. Archív fotó: Szabó Imre

Az összeget az érintett körzet önkormányzati képviselője, Kovács Sándor árulta el a képviselő-testület legutóbbi ülésén

Kovács úgy fogalmazott, a tervezett beruházást súlyos támadások érték. A városatya alighanem a Délmagyarország témában megjelent cikkére célzott; ebben ugyan világosan megírtuk, hogy a teljes, közel 16 milliós költségvetésnek csak egy töredéke a turulszobor, és közel a fele a nyilvános illemhely létesítésének ára, mégis többen azt hitték, egyedül a turulszobor ára ennyi. 

A képviselő most elmondta: az alkotás, amit 2020-ban, a trianoni évfordulón nem tudtak felállítani, kevesebb mint 2 millióba kerül majd.

Kovács azt is elmondta, sajnos több fát ki kellett vágni, illetve néhányat csonkolni kellett a száraz ágak miatt. Azt ígérte, a parkfelújítás során valamennyit pótolni fogják, ráadásul nem csemetékkel, hanem nagyobb, iskolázott és nem tájidegen fiatal fákkal.

A makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet az elhangzottakhoz hozzátette: a műszaki csoport már megkezdte a felújításhoz szükséges beszerzéseket, az átadás pedig június elején várható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában