Makó

2024.04.04. 10:30

Mit tegyünk, ha nem ég a lámpa az utcán?

Ritka az, hogy egy meghibásodott utcai lámpa izzóját nem javítják ki a bejelentéstől számított 3 napon belül – hangzott el a közvilágítással kapcsolatos napirendi pont kapcsán a makói képviselő-testület legutóbbi ülésén. A város a rendszer teljes rekonstrukciójára is készül.

Szabó Imre

Ha sötétben marad az utca, az bosszantó és balesetveszélyes is lehet. Archív fotó: Szabó Imre

Tavaly a Maros-parti városban 541 egyedi hibát jelentettek. Ez azt jelenti, hogy az összes lámpatest 12 százaléka hibásodott meg 

– mondta el a makói képviselő-testület legutóbbi ülésén az üzemeltetéssel és javítással foglalkozó MVM Lumen Kft. értékesítési csoportvezetője, Petőfi Sándor. 

Egy képviselői kérdés nyomán az is kiderült, hogy ez az arány Makón azért ilyen alacsony, mert itt 460 hagyományos izzót már lecseréltek korszerű, energiatakarékos és erős fényt adó ledesre. Azokban a falvakban, városokban, ahol nem fejlesztettek, ugyanez az arány akár a 20 százalékot is elérheti. Makón egyébként összesen 4180 lámpatest van felszerelve.

Szó esett a hibák javításáról is. Petőfi azt mondta, a legtöbbet a bejelentéstől számított 3 napon belül elhárították; mindössze 8 esetben vett a munka ennél több időt igénybe. Itt hangsúlyozta: a bejelentéstől számított időről van szó. Szóba került, hogy ha valaki a körzet képviselőjét keresi meg a panasszal, akkor ez az információ kézen-közön elkallódhat, ők ugyanis a városháza műszaki csoportjának szólnak, a céget pedig ennek munkatársai értesítik – a folyamat tehát lelassul. 

A polgármester, Farkas Éva Erzsébet azt is elmondta, hogy a város szeretné a teljes helyi közvilágítási rendszert korszerűsíteni és bővíteni. Ennek érdekében már kértek is árajánlatokat ezzel foglalkozó vállalkozásoktól.

Mi a teendő?

A gyors ügyintézés érdekében közvetlenül is fordulhatunk az MVM Lumenhez: telefonon a nap 24 órájában a 62/565-881-es számon, ahol a 4-es menüpontban lehet bejelentést tenni, vagy e-mailben a [email protected] címen, illetve a társaság https://mvmlumen.hu/hibabejelento oldalán. Ennek linkje a város honlapjának nyitóoldalán is megtalálható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában