Helyi közélet

2024.05.15. 18:23

Elégedetlenek Botka Lászlóval a szegediek

A köztisztaság és a közlekedés is probléma a szegedi 16-os választókörzetben, ahol a kormánypártok Fekete Györgyöt indítják az önkormányzati választáson. A képviselőjelölt utcafórumot tartott szerdán délután az Etelka soron.

Suki Zoltán

A népességcsökkenés megállítása a képviselőjelölt egyik célja. Fotó: Gémes Sándor

– Ha kapna lehetőséget, biztosan változtatna ezen a lassan élhetetlen környéken Fekete György – mondta a Délmagyarországnak a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltjének az Etelka sori utcafórumán Vida Lászlóné.

A környéken élő asszony barátnőivel érkezett a fórumra, azért, hogy elmondhassák a képviselőjelöltnek személyesen is, hogy mi a probléma Szegeden, és azon belül is a 16. választókerületben. 

Fotó: Gémes Sándor 

Szerintük az utóbbi években semmi nem történt, azon túl, hogy kormányzati beruházásból átadták a Tiszavirág sportuszodát.

– Ehhez viszont Botka Lászlónak semmi köze sem volt. A környék tele van szeméttel, a buszmegállókban rengeteg a cigarettacsikk, a parkolással is gondok vannak, ezeken mindenképpen változtatni kellene – tette hozzá az asszony.

Fekete György pedig azt mondta lapunknak, hogy Szegeden kormányzati támogatással elkezdődhet egy lendületes gazdasági fejlődés, ami munkahelyeket teremthet, számos lehetőséget a fiataloknak, megbecsülést a nyugdíjasoknak, és megállíthatja az elvándorlást.

– Célom, hogy megállítsam Felsőváros népességének csökkenését olyan intézkedésekkel, amelyek megalapozzák a helyben maradást és a városrész értékének növelését. Az európai parlamenti választások tétje, hogy megállítható-e az unió hanyatlása. Szeged az otthonunk, ezért tenni kell – fogalmazott a képviselőjelölt.

Fotó: Gémes Sándor 

Beszélt arról is, hogy a cselekvő politizálást tartja fontosnak. Kiemelt feladata lenne a lakótelepi házak környezetében található közterületek fejlesztése, rendezése, valamint a közlekedés- és közbiztonság hatékonyabb megszervezése.

– Rövidebb távú célom a lakótelepi házak környezetében található közterületek fejlesztése, megújítása, és még egyszer hangsúlyoznám, hogy a lakótelepekre fiatalokat vonzzak, mert sajnos azt látom, hogy a körzet lassan elöregszik. A ciklus végére pedig a körzetben megteremtek egy felnőtt háziorvosi rendelőt, ami folyamatosan működik – vázolta terveit Fekete György.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában