Helyi közélet

2024.05.15. 11:28

Elhunyt Barok István

A legendás testnevelő, sportújságíró 70 éves volt.

Delmagyar.hu

Barok István halálhírét a család hozta nyilvánosságra a nyugalmazott testnevelő tanár, sportújságíró Facebook oldalán.

Rövid lefolyású súlyos betegség után elhunyt Barok István legendás sportújságíró, testnevelő tanár, a Ságvári Gyakorló Gimnázium nyugalmazott tanára.

Barok István a szegedi közélet és sportélet megkerülhetetlen főszereplője volt, kevés olyan ember van a városban aki ne ismerte volna nevét. Hosszú évekig dolgozott a szegedi médiában sportújságíróként: a Délvilág újságírója volt, tudósította a Nemzeti Sportot, évekig volt a Magyar Rádió szegedi stúdiójának sportszerkesztője, Telin Televízió sportközvetítéseinek is hosszú évekig munkatársa volt, legendás sportmérkőzéseken dolgozott riporterként. Élete utolsó éveiben a Magyar Rádió szegedi tudósítója volt, utoljára decemberben szólalt meg a hangja az éterben.

Hosszú évekig a Ságvári Gyakorló Gimnázium megbecsült pedagógusa, testnevelő tanára volt, neve egybeforrt a ságvárizmussal. Közösségépítő munkáját nyugdíjba vonulása után is folytatta, sportszeretete itt is jellemző volt. A sportszeretetére jellemző, hogy a Ságvári Gyakorló Gimnázium tanulóit hatalmas szívvel és lelkesedéssel készítette fel diákolimpiákra.

Barok István 70 éves volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában