Új bölcsőde építését, iskolabővítést is terveznek a következő években

2024.05.24. 15:00

Falumegújítási díjat kapott Nagymágocs

Rangos elismerést, „A fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért” díjat kapott Nagymágocs. A település kiérdemelte a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját is. Az elismeréseket Szebellédi Endre polgármester vette át.

Kovács Erika

A falumegújítási díjat Egyeken vette át Szebellédi Endre Nagy István agrárminisztertől és Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától. Fotó: Nagymágocs önkormányzata

A falumegújítási díjban részesülő települések névsorát már tavaly év végén nyilvánosságra hozták, a díjátadót pedig most, májusban tartották. Összesen nyolcan kapták meg a rangos elismerést, Csongrád-Csanád vármegyéből csak Nagymágocs. Az azonban, hogy a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját is Nagymágocsnak ítélték, csak a díjátadón derült ki.

A beérkezett pályázatokat elbíráló Falumegújítási Szakértői Bizottság a belügyminiszter által kinevezett, a BM, az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből, összesen 11 főből állt. 

 A bizottság az elmúlt 10 évet vette nagyító alá. Nem azt vizsgálták, melyik település a legszebb, a leggazdagabb, hanem hogy egy évtized alatt önmagukhoz képest mennyit fejlődtek, milyen változásokon mentek keresztül 

– magyarázta Szebellédi Endre polgármester, aki éppen 10 éve, 2014-től vezeti a települést.

 Ez az elismerés egyfajta visszaigazolás arra, hogy jó úton haladunk. Ahhoz, hogy elérjünk idáig, szükség volt a lakosság pozitív hozzáállására, a képviselő-testület, a bizottságok és a hivatal munkatársainak aktív munkájára

 – emelte ki a polgármester. Nagymágocs fejlesztési koncepciójának alapja a család. Minden korosztályt érintve hajtották végre a beruházásaikat. Az elmúlt egy évtizedben felújították például az önkormányzat intézményeit, bővítették a bölcsődét, átalakították a szociális ellátórendszert, továbbá babakocsibarát járdákat építettek, termelői piacot adtak át.

A munka nem ért véget, tervezik új bölcsőde építését, az iskola felújítását, bővítését. A polgármester azt is elárulta, hogy Nagymágocson a jövőben foglalkoztatási centrumot szeretnének kialakítani, ami az egész térség életére pozitív hatással lenne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában