A pocsék állapotú Rárósi út felújítása is szerepelt volna a 117 kilométer kerékpárút-projektben

2024.05.28. 11:00

Grezsa István: kevesebbet kell majd fizetnie annak, aki mélygarázsban parkol

A lakosság szeretné, ha visszatérne a korábbi hódmezővásárhelyi életérzés a város életébe. Kritizálták a Rárósi út állapotát, és a parkolási helyzet megoldását is kérték Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Nagy Gyöngyi képviselőjelölt Szent-Antal utcai lakossági fórumán.

Kovács Erika

A Szent Antal utcai lakossági fórumon sok minden szóba került, az emberek békét szeretnénk a városban. Fotó: Kovács Erika

– Ami Hódmezővásárhelyen folyik már hat éve, abba sok minden nem fér bele, például az, hogy köztiszteletben álló polgárokat vesznek a szájukra. Bizonyos emberek a szólás- és véleményszabadság gyakorlása helyett véleménydiktatúrával rombolnak – mondta Nagy Gyöngyi történész, pedagógus, a Belváros Fidesz-KDNP által támogatott képviselőjelöltje.

A szervizutakat is megújítaná Nagy Gyöngyi

– Ennek mindannyian elszenvedői vagyunk. Ezt meg kell szüntetni Hódmezővásárhelyen, de ennek csak úgy vethetünk véget, ha ezt önök is akarják – mondta Nagy Gyöngyi, aki képviselőjelölti programjában a belváros megújításának folytatását, új parkolók építését, a Kinizsi-Deák-Szent Antal és Petőfi utcáknál körforgalom létesítését, a szervizutak felújítását ígéri, valamint azt, hogy a belvárosi üzletek nyitásához támogatást nyújtanak.

Orbán Viktor megújítaná a szövetséget Vásárhellyel

Grezsa István polgármesterjelölt beszédében elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök szombati vásárhelyi látogatásakor megerősítette, szeretné a várossal megújítani a szövetséget. Hangsúlyozta, megválasztása esetén azok is jól járnak majd, akik nem rá szavaznak, mert más a személyisége, mint Márki-Zay Péternek, aki minden megszólalásában eleve kirekeszti a szavazók felét.

– Ez olyan biztatás, ami további érv amellett, hogy többen legyünk június 9-én, akik változást akarunk – mondta. A hozzászólók egyike felvetette, vissza kell állítani a vásárhelyi életérzést. Egy másik lakos a szinte járhatatlan Rárósi út állapotát kritizálta.

– Idén 2 x 250 métert kijavított a város, igen gyenge minőségben, első aratáskor tönkre fog menni az a nyúlfarknyi szakasz is – mondta válaszában Grezsa István, aki megemlítette, a Modern Városok Programban szerepelt a 117 kilométer kerékpárút megépítése, az tartalmazta volna a Rárósi út felújítását is. A Márki-Zay Péter vezette város azonban 6 év alatt csak a kisajátítások feléig jutott, így a projektet leállította a kormány.  Székkutas, amely Vásárhelyhez képest kicsi település, meg tudta építeni a saját részét.

300 állásos mélygarázst építene Grezsa István

A fórumon szóba került a Kossuth tér rekonstrukciója is. A beruházás, hónapok óta áll, egy elfuserált szerződés miatt a város nem tud kilépni belőle.

– Ennek a beruházásnak egyébként nincs sok értelme. A polgármester fejéből kipattant egy ötlet, hogy szökőkutat építsenek ott, ahol tudásközpont is lehetett volna. A tudásház alatt épült volna egy 300 beállásos mélygarázs, az megoldotta volna a belvárosi parkolási gondokat – fogalmazott Grezsa István. 

A mélygarázst, megválasztása esetén, a Sarokház mögötti részen tervezi megépíteni. Az utcát az Oldalkosár utca felé nyitnák meg. Grezsa István azt ígéri, hogy a parkolási díjakon keresztül próbálják leterelni majd a meglévő mélygarázsokba, a Ginkgo Hotelébe is, az autókat. Aki lent parkol, kevesebbet kell fizetnie, mint a föld felszínén állóknak. A piacnál továbbra is ingyenes marad a parkolás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában