Helyi közélet

2024.05.24. 21:28

Lázár János Algyőn: nekünk, magyaroknak az az érdekünk, hogy minden háborúból kimaradjunk

Algyőn tartott utcafórumot Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, ahol elhangzott, hogy a választás tétje nem más, mint az, hogy háborúba sodródunk vagy megőrizzük a békét.

Delmagyar.hu

Forrás: Lázár János/Facebook

A magyar állam vállalta, hogy oda vizet és áramot visz, gázt biztosít. Ezek a beruházások elkezdődtek. Oda fogjuk vinni az M5-ös autópályát, és össze fogjuk kapcsolni a környék összes útjával ezt a telket.  Az egész területet útfejlesztéssel fogjuk támogatni, és egy nagy vasúti terminálnak a megépítése van tervben, az M43-as autópálya mellett. Ezt a rengeteg alapanyagot ide kell hozni, amiből autót gyártanak, és el kell vinni a kész autókat alapvetően Nyugat-Európába. 2026-27-ben Magyarországon 850 ezer darab új autót fogunk gyártani évente

  fogalmazott a miniszter.

Lázár János leszögezte, hogy az autógyár miatt Algyő előtt is hatalmas lehetőségek állnak. Javulhat az infrastruktúra, megnőhetnek a bevételek, úgy vállalkozások érkezhetnek (amik a BYD beszállítói lesznek). „Tehát ez az autógyár-építés mindent meg fog változtatni” – szögezte le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában