Papdi László azt mondja, sokat tud majd profitálni a Séfek séféből

2019.11.11. 13:55

A műsor favoritja volt, mégsem jutott a döntőbe a szegedi séf

Mentora és versenytársai is a műsor egyik favoritjának tartották, a döntő előtt mégis kiesett a Séfek Séfe című versenyből Papdi László. A kiskundorozsmai szakács azt mondja, amit akart, elért: megmérettette magát extrém körülmények között és a visszajelzések alapján abban is biztos, hogy jó úton jár szakmájában.

T. K.

Pénteken véget ért a Séfek Séfe című gasztroverseny a TV2-n, a tízmillió forintot és a franciaországi főzőtanfolyamot Bánszki Bencének ítélték oda. A 28 éves árubeszerző volt az, akivel szemben a döntő előtti adásban elvérzett Papdi László, a műsor egyik favoritja. A kiskundorozsmai származású szakácsról mentora, Krausz Gábor korábban azt mondta, nincs kétsége, hogy megnyeri a versenyt, és a döntőért folyó TOP5-ös párharcban minden versenytársa is megemlítette a nevét, amikor azt kérdezték, ki kerül majd a legjobb 3-ba. Hidegzuhanyként ért tehát mindenkit, amikor kiderült, ő az egyik kiesője az utolsó előtti adásnak.

Pedig az első feladatban László az ország legjobb séfjeit is lenyűgözte: a hatfősre bővült szakmai ítész csapat az ő ételét találta a legjobbnak. A második körben mindössze 35 perc alatt készített ételt: grillezett szűzpecsenyét tálalt, marinált cukkinivel, zsályás édesburgonya-pürével és tavaszi zöldségekkel. A zsűri pedig ugyan kiemelte, hogy az egész verseny egyik legjobban sütött húsa volt a tányéron, de azt ízetlennek találták, a pürét darabosnak, a szószt pedig kevésnek. A két hibátlan étel mellett így inkább Bánszki Bence vegetáriánus fogását juttatták harmadikként a döntőbe, aki aztán a következő adásban meg is nyerte a Séfek Séfe címet.

Az egyik legnagyobb esélyes volt a Séfek séfe címre, a döntős előtt mégis kiesett Papdi László. Fotó: TV2

Nyilván ennyi forduló után az ember el tudja helyezni magát a mezőnyben. Ez alapján úgy éreztem, biztosan döntős leszek. Természetesen tehát csalódott voltam, de úgy érzem, emelt fővel tudtam távozni

– értékelte a műsort lapunknak Papdi László.

Azt gondolom, hosszútávon jobban is jártam így. A műsor után kapott visszajelzések megerősítettek abban, hogy amit csinálok, az jó és így kell folytatnom. Fő célomat, hogy embert próbáló szituációkban feszegessem a határaimat, elértem és megmutattam, hogy igyekszem mindig 100 százalékosan teljesíteni. Belülről tehát úgy érzem: én nyertem meg ezt a versenyt

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában