Olvasónk hűségét ágynemű-garnitúrával jutalmaztuk

2019.11.13. 09:01

Lóháton érkezett lapunk a dóc-alsóányási tanyavilágba

Évtizedekkel ezelőtt, esős-saras időben lóhátról kézbesítette a postás a Délmagyarországot a dóc-alsóányási tanyavilágba. Így emlékszik vissza boldog gyermekkorára előfizetőnk, Péter Györgyné Pálinkó Rozália Ilona, akinek hűségét ágynemű-garnitúrával jutalmaztuk.

N. M.

Megörült a váratlan ajándéknak alsóányási olvasónk. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Torok Janos

 

Percsórán született a ma 69 éves Péter Györgyné Pálinkó Rozália Ilona. Onnan költözött át családjával a dóc-alsóányási tanyavilágba. Szép évek voltak ezek, az emberek sokkal jobban megbecsülték egymást, mint manapság. A nyugdíjas asszony szerint nem volt irigység, csak segítőkészség. Később, 1965-től a szegedi cukrász szakiskolába már Dócról járt.

– A család legnagyobb örömére a mai napig imádok sütni. Olyan somlói galuskát készítek, aminek még a fiam munkahelyén is a csodájára járnak. Az íz titka nem a hozzávalókon múlik, hanem az elkészítésen – mesélte Rozália, aki sokáig a sándorfalvi vegyesbolt eladója volt, de a kezdetek kezdetén a Virág cukrászdában dolgozott.

Megörült a váratlan ajándéknak alsóányási olvasónk. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A dóci asszony a faluban alapított családot, férjével há­­­­zat épített. Egy fia és egy lánya született, akiknek há­­rom unokát és két dédunokát köszönhet. Fia családjával ma is ebben a házban él, a lá­­nyáék Hódmezővásárhelyről látogatják őket. Mivel Rozália 7 éve nyugdíjas, a ház körüli teendők, a napi főzés, az otthoni feladatok teszik ki mindennapjait. Tyúkokat tart, a kertben pedig annyi zöldség terem, ami bőven ellátja a konyhát, és még a kamrába is jut belőle.

– Már korán reggel behozom az újságot a postaládából, gyorsan átfutom, aztán dél­előtt alaposan elolvasom a cikkeket. Főzés után így pihenem ki magam. Nem vagyok válogatós, mindent szívesen elolvasok belőle. Nem is tudom, mi­­óta jár nekünk a lap, de biztosan régóta, ha jutalmat ka­­pok érte – mosolygott az asszony, aki egyelőre még nem döntötte el, kié legyen az új ágynemű-garnitúra. Korábban játszott a Délmagyarországgal, akkor fürdőbelépőt nyert, de azóta nem volt szerencséje. Így most sikerült nagy örömet szereznünk neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában