Helyi kultúra

2019.12.23. 07:56

Kategóriagyőztes Szejke és Barka a Fölszállott a páva gyermekévadában

Péntek este a végéhez ért a Fölszállott a páva gyermek­évadának döntője a Duna Televízión. Az ország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában 4 kategóriában hirdetett győztest a zsűri.

A Fölszállott a Páva című versenyben nyert a testvérpár. FOTÓ: MTI

Értékelésük alapján az énekes szólisták és énekegyüttesek között a hagyományőrző családba született vásárhelyi Kotormán Szejke és Barka testvérpár lett a nyertes. A finálé valamennyi résztvevőjének 1 millió forintot ajánlott fel az OTP Bank, amelynek egy részéből, a vásárhelyi kislányok lovat szeretnének vásárolni. Méghozzá a különlegesnek számító kunfakó fajtát, amely ideális gyermekló. Az elhelyezésével nem lesz gond, a família tanyán él.

A Fölszállott a Páva című versenyben nyert a testvérpár. FOTÓ: MTI

Kotormán Barka és Szejke a Szőnyi Benjamin Református Általános iskola tanulói, és csupán 1 éve foglalkoznak komolyabban az énekléssel. Szívesen dalolnak minden közös ünneplésen, legyen az keresztelő, lakodalom vagy konfirmálás. Mindkét lány szereti a természet nyújtotta csendet, békét, és persze a sok-sok önfeledt közös játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában