Szeged

2020.11.23. 13:43

Online hangolódnak az ünnepre Petőfitelepen

A járványhelyzet miatti korlátozások ellenére sem maradnak el a Petőfi-telepi Művelődési Ház szokásos, ünnepre hangoló novemberi és decemberi programjai.

Munkatársunktól

– A művelődési ház dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a petőfitelepi közösség számára olyan online tartalmakat, programokat és akciókat hirdessenek, amelyek lehetővé teszik, hogy az ünnepi készülődés során megélhessék az összetartozás, az egymás segítése és a meghitt együtt készülődés élményét – fogalmazott Jarabekné Treplán Mariann igazgató.

A Mézes-telep akció az intézmény Facebook-oldalára költözik, ahol a művelődési ház munkatársai rövid videókon mutatják be a mézeskalácsház készítésének fortélyait, ezzel inspirálva a családokat, hogy otthon készítsék el a házikókat.

A jeles napokról és az azokhoz kapcsolódó népszokásokról is megemlékeznek online formában, a Telepi Fonóban pedig a zserbó elkészítését tervezik a csatlakozókkal. A kerámia szakkör tagjai otthonról vehetnek részt a foglalkozásokon, alkotásaikból jövőre kiállítást terveznek Karantén kerámiák címmel.

Az ifjúságról sem feledkeztek meg: karácsonyi készülődés Bellával és Bálinttal címmel gyerekek adnak majd tippeket kortársaiknak az ajándékozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában