Kreatívok a JAG szakkörösei

2021.01.24. 19:25

Országos versenyt nyertek a makói fiatalok

A makói József Attila Gimnázium kARTon körének tagjai mindent tudnak az egyiptomi művészetről. Ezt mindenki számára egyértelművé tették, a négyfős csapat ismét a legjobbnak bizonyult. A makói fiatalok budapesti tárlatok mellett a szegedi Móra Ferenc Múzeum A fáraók földjén című kiállítását is örömmel látogatták.

Tóth A. Péter

Két makói diákcsapat is a dobogón végzett az országos képzőművészeti versenyen. Fotó: József Attila Gimnázium

– A győztes csapat tagjai gim­­náziumunk kARTon képző­művészeti körének alkotói. Szakköröseim már 2009 óta részt vesznek hasonló témájú képzőművészeti versenyeken

– mondta lapunknak Kocsisné Maráczi Margit felkészítő tanár. Hozzátette, a Ramszesz követői csapatnév egy kabala a diákoknak, a jelenlegi csapat tagjai közül ketten – Török Jázmin Viktória és Králik Edina – már a 2017-es győztes csapatban is ott voltak.

Két makói diákcsapat is a dobogón végzett az országos képzőművészeti versenyen. Fotó: József Attila Gimnázium

A kARTon körbe 5–12. osztályig járhatnak a tanulók. Ko­­rábban készítettek az ókori Egyiptom életével kapcsolatos társasjátékot, faragtak gipszet, tanultak szőni, színdarabot ír­­tak, dramatizáltak, árnyjátékot, bábjátékot adtak elő. A pályázat témája idén az ókori Egyiptom Amarna kori élete volt, amelyet a Nagy Aton himnusz megisme­rése, értelmezése segített. A csapatoknak a költeményt képsorban kellett megjeleníteni.

A gimnáziumból négy csapat nevezett a rajzpályázatra. A középiskolás diákokból álló Ramszesz követői csapat 1. he­­lyezést ért el. A tagok: Török Jáz­­min Viktória 10/A, Hadobás Tamara 10/A, Králik Edina 10/A, Naszradi Réka 10/C osztályos tanulók voltak. Az 5. a osztály 10 fős Lótuszvirág csapata is szépen szerepelt. Az Almási Noel, Farkas Katrin, Fazekas Léda, Halasi Zsóka, Joó Anna, Kovács Léna, Kréz Napsugár, Néninger Hanna, Ratkay Viola, Szabó Boglárka összetételű csapat 3. lett kategóriájában.

– Szaktanárként azért szeretem ezeket a pályázatokat, mert egy komplex művészeti szemléletet alakítanak ki a tanulókban, lehetővé teszik a műkincsekkel való személyes találkozást Budapest múzeu­maiban. Fontosnak tartom, hogy ilyen versenyek, programok segítségével a múzeumok gyűjteményeit, tárlatait közelebb hozhatjuk a tanulók világához

– hangsúlyozta Kocsisné Maráczi Margit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában