Újra próbál a vásárhelyi Bessenyei Színkör

2021.01.20. 15:31

Ez itt tiszta kabaré

Csöndesebb, megfontolt, kö­­zépgenerációs és lazább, du­­­­más, mozgékony fiatalok di­namikus csapata a vásárhelyi Bessenyei Színkör. Habitusuk a színpadon is kellemesen kiegészíti egymást.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A korlátozások miatt tavaly megtört a lendületük, kizökkentek a megszokott ritmusból, a heti, gyakran késő estig nyúló próbák hangulatából. Amatőr, de színészi őszinteséggel láttatták és mondták legutóbbi próbájukon: nehezen találják az inspirációt an­­nak ellenére, hogy ismét összegyűlnek az egyelőre üres művelődési házban esti próbákra, hetente kétszer is. Várják a közönséget, hogy ismét összeadódjanak a színpad és a nézőtér energiái.

Nevettetésre készülnek a Bessenyei Színkör tagjai.
Fotó: Tábori Szilvia

A leállással egészen céltalanok voltak, de lelkesek, remélik az újrakezdést, addig is online programokkal készülnek. Örülnek egymásnak, a közös alkalmaknak. Őket nézve, próba közben nem mindig tudható, mikor végződik egy jelenet, és kezdődik egy privát csevegés, főleg Romhányi és Heltai humoros verseit, meg régi kabaréjeleneteket gyakorolva. Utóbbiról azt mesélték, nem gondolták, mennyire nehéz műfaj. Talán, mert óhatatlanul a legnagyobb képviselői jutnak eszükbe.

De a kulturá­lis programokban szűk időszakban nevetni szeretnének a komolyabb darabok helyett: félórás hanganyagokat rögzítenek januárban.

Most főként ezen dolgoznak.

Továbbra is keresik új tagjaikat korhatár nélkül: videós bemutatkozásokat kérnek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán üzenetben elküldve, január 31-­ig, elhivatott és a színjátszásért elkötelezett jelentkezőktől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában