Solo, Interrealism és Flash – három alkotó mutatkozik be a közönségnek

2021.01.21. 16:15

Vernisszázs online a Tornyai-múzeumban

Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton képzőművészek önálló kiállítással térnek vissza a Tornyai János Múzeumba. Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat elismert, fiatal alkotói a díjazásuk óta eltelt időszakban készült műveiket mutatják meg.

T. Sz.

Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak nyílik egyéni kiállítása a magyar kultúra napján. Fotó: Tornyai János Múzeum

Művészi útjukról számolnak be a korábbi Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotói egyéni kiállításaikon a Tornyai János Múzeumban.

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, pénteken délután nyíló tárlatot Képiró Ágnes művészettörténész rendezte a közgyűjtemény termeiben.

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész Solo, Kármán Dániel Rudnay Gyula-ösztöndíjas képzőművész Interrealism és Gresa Márton Fiatal Festők Nívódíjas festőművész Flash című tárlata egyelőre online látható, a korlátozó intézkedések feloldásával vélhetően személyesen is fogadja majd közönségét.

– A Vásárhelyi Őszi Tárlat kísérő kiállításainak lényege és célja, hogy az elismert művészek visszatérjenek Vásárhelyre, be­mutatva a díjazásuk óta eltelt idő alatt készült alkotásaikat – mondta lapunknak Miklós Péter még a tárlat rendezése közben. A Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója hozzátette, a három művész további egy-egy alkotással gyarapítja az intézmény egyedülálló képzőművészeti gyűjteményét. Ami azért is páratlan, mert az 1950-es évektől, tulajdonképpen Medgyessy Ferenctől kezdődően a kortárs képzőművészeti színtér lenyomata, az elmúlt hatvan-hetven év alkotói kísérletei egészen napjainkig nyomon követhetőek.

Az online vernisszázson Miklós Péter, a közgyűjtemény szakmai tanácsadója mond köszöntőt, Szabó Noémi művészettörténész mondja el megnyitóbeszédét január 22-én, pénteken 17 órától. Az esemény a múzeum videómegosztó csatornáján követhető élőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában